Опасно ветровито и значителни дъждове днес

Средиземноморски циклон преминава над Балканите

OFFNews 20 ноември 2022 в 07:34 1328 0

Снимка Pixabay

Днес ще бъде предимно облачно  и с валежи, по-значителни в крайните северозападни райони. В Източна България, където валежите ще са слаби и само на отделни места, ще бъде много ветровито, с временно силен югозападен вятър.

Жълт код е обявен за днес за област Видин. Очакват се значителни валежи - до 65 литра на квадратен метър. В други 10 области от Западна и Южна България действа предупредителен жълт код.

Ще остане топло за сезона с минимални температури между 8° и 13° и максимални между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни райони и около Дунав.

На морския бряг облачността ще е значителна, но слаби валежи ще има само на отделни места. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Облачно и мъгливо ще бъде времето и в планините. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 2200-2300 метра надморска височина. Ще бъде много ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!