Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Опасен корозирал мост на Тракия

OFFNews Последна промяна на 29 март 2017 в 10:13 3561 4

Снимка бТВ

Мостът над река Елшишка на магистрала Тракия е опасен и коризирал. Той се намира на 90 км на магистралата. Отгоре настилката му изглежда перфектна, но отдолу мостът е в окаяно състояние.

А шофьорите няма как да разберат върху какво се движат.

Долното строене е в достатъчно добро състояние, за да може да се ремонтира, но връхната конструкция е силно повредена от водата. Това анализира инж. Виктория Бързакова пред бТВ. По думите й причината е, че още при строителството не е предвидено отводняване при снаждането на панелите. Някои от тях са провиснали. Арматурата видимо е силно корозирала.

Инж. Бързакова допълни, че бетонът от преди десетилетия очевидно е бил некачествен, защото иначе не би трябвало да се наблюдават олющванията под моста.

От пътната агенция посочиха в официално писмо, че са наясно с проблемите, но на този етап нямат средства, за да ги решат. Хората от региона, които се налага да минават под моста, за да пресекат магистралата, признават, че се страхуват, че той може да падне върху главите им.

Преди 5 години държавата отдели близо 60 милиона лева за спешен ремонт на 60 моста. 11 от тях – опасни. Парите обаче стигнаха само за най-големите съоръжения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови