Окупацията в СУ падна

Елица Мартинова 28 януари 2014 в 07:40 22397 25

Окупация
Окупация

Втората окупация в Софийския университет е прекратена, съобщиха от Ректората.

От ръководството на университета обявиха, че студентите, които окупирала сградата на 25 януари, в момента си изнасят багажа и днес ще бъде нормален работен ден.

На сайта на университета е публикувано лаконично съобщение, че окупацията на СУ е отменена.

Пред "Нова телевизия" един от лидерите на втората окупация - Веселин Недков, обясни, че са прекратили действията заради информация, че протестът им ще забави заплатите на всички служители на СУ. Ето какво каза Недков:

Получихме информация, че заплатите на всички служители и преподаватели в СУ ще бъдат забавени, не само в структурите на Ректората, а на целия университет, заради окупацията.

Освен това знаете, че от вчера беше организиран пропускателен режим, който не пускаше никого. Имахме колеги, които бяхме вътре, имаше и такива, които трябваше да си идат до вкъщи, защото си имат битови нужди, които трябва да бъдат задоволени. В следващия момент не могат да влязат, разбирате, че силите намаляват.

Участниците във втората окупация коментираха още, че са се надявали с действията си да приканят обществото за общ протест срещу правителството и парламента. По думите им обаче хората, които са ги подкрепили, не са били достатъчно.

Слухът, че окупацията на Ректората ще бъде прекратена днес, бе пуснат още снощи. Един от протестиращите студенти коментира, че целта на действията им е била да съберат подкрепа и окупацията не може да остане вечно.

Пред OFFNews обаче окупиралите студенти отрекоха тази информация. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков