И Сидеров сезира Цацаров за окупацията на СУ

OFFNews 27 януари 2014 в 17:30 8914 20

Волен Сидеров
Волен Сидеров

 

Волен Сидеров, когото в момента прокуратурата разследва за хулиганско поведение и побой над полицай, пусна отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което настоява да се потърси наказателна отговорност от окупаторите на Софийския университет.

Писмото гласи:

На 27.01.2014 г. лицето Манол Глишев заяви, че единствената свободна територия в момента са коридорите на Алма матер. Същият Глишев обяви, че не признава държавата в този и вид, че не признава Конституцията и че единствените хора в страната, които на практика се намират в Европейския съюз са окупаторите на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а отвъд бариерите на СУ няма Европа и държава.

Вероятно знаете, че Манол Глишев е едно от лицата на т.н. „окупатори”, които на 25.01.2014г., напълно противозаконно и престъпно завзеха сградата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”. Със своите действия, тази малка група лица извърши серия от престъпления по смисъла на НК на Република България, които подкопават устоите на държавата. По тази причина считам, че Вие, в качеството си на лице осъществяващо върховенството на закона, следва да предприемете, възможно най-бързо, всички действия, за които сте не само оправомощен, но и задължен да предприемете, съгласно закона.

За тези действия е налице не само повод, а и достатъчно данни. Само обстоятелството, че лицето – окупатор Глишев не признава държавата, не признава Конституцията и участва в престъпна група, която с цел промяна на държавното устройство, извършва насилствени действия по завземане на сградата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”.

Редно е, всички участници в тази престъпна група да бъдат установени и да бъде потърсена отговорност за техните действия, съгласно действащите закони в Република България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!