Управляващите обвиниха ГЕРБ и Реформаторите за окупацията

OFFNews 27 януари 2014 в 22:42 2431 5

Димитър Дъбов
Димитър Дъбов

През изминалите два дни стана ясно кой всъщност стои зад организацията и изпълнението на окупацията на СУ „Св. Климент Охридски“. Днес лидерите на ДСБ и СДС се срещнаха с окупаторите, а Бойко Борисов ги подкрепи. С това им действие маските паднаха, заяви в понеделник зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов.

Ние от БСП подкрепяме правото на всеки да изразява своята гражданска позиция, но завземането на университета не е проява на протест, а окупация на знанието, защото в момента се пречи на десетки хиляди други студенти да се обучават и развиват, коментира Дъбов.

ДПС смята, че не бива университетът да се превръща в място, където се развива политическа дейност, заяви заместник-председателят на партията Алиосман Имамов по повод окупацията на СУ "Св. Климент Охридски".

Той коментира, че липсва ясна мотивация и повторната окупация на авторитетното висше учебно заведение е показала по убедителен начин, че зад нея се крият политически сили, главно опозиционни в и извън парламента, като ГЕРБ и Реформаторският блок.

Тази повторна окупация е очевиден призив за активиране на протестните настроения в обществото срещу политическите сили, които не са окупирали парламента и не са узурпирали властта, срещу едно правителство, което по силата на правилата на демокрацията управлява държавата, заяви заместник-председателят на ДПС.

Не подкрепяме подобни действия и настояваме съответните органи да предприемат законови мерки да бъдат осигурени условия на десетките хиляди студенти и преподаватели да вършат своята работа, призова Имамов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови