Станишев: В СУ се прави окупация срещу знанието с нелепи искания

Елица Мартинова 25 януари 2014 в 12:36 9767 31

Сергей Станишев
Сергей Станишев

"Окупация срещу знанието" - така лидерът на БСП Сергей Станишев определи втората окупация, която започна снощи в Ректората на Софийския университет.

Според Станишев става въпрос за 20-ина студенти, които съвсем не изразяват позицията на мнозинството от учащите. Той определи част от исканията на окупаторите като "нелепи".

Макар че две от четирите искания на студентите са за оставка на кабинета и разпускане на Народното събрание, според Сергей Станишев посланията на студентите не са отправени към правителството, нито към парламента.

АБВ

Председателят на БСП повтори тезата, че проектът АБВ на Георги Първанов обслужва директно ГЕРБ. Той призова социалистите, които застават зад инициативата, да размислят, защото в противен случай ще бъдат изключени от централата.

"Важна е моралната оценка от страна на членовете на БСП. Те не разбират това действие, смятат го за насочено срещу партията и то реално е такова. И помагащо на нашия основен политически опонент в една кампания, която е важна и за Европа, за промяна в посоката на нейното развитие, и за България", каза Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки