Обвиниха в опит за убийство и блудство бащата на малката Станка

OFFNews 04 юни 2015 в 16:15 3114 0

Милко Стоянов, който преби и блудства с момиченцето си на година и девет месеца, е обвинен в опит за убийство, съобщи прокуратурата. Станка се бори за живота си на командно дишане във варненската болница "Света Марина". 

Разследването се провежда под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна. Според обвинението Стоянов е направил опит умишлено да умъртви детето, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини. Милко Стоянов е привлечен като обвиняем и за блудство с детето. 

По делото се провеждат разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на детето. Назначена е комплексна психологично - психиатрична експертиза на обвиняемия Стоянов. Той е задържан с прокурорско постановление до 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянния му арест. 

Станка от ромската махала "Максуда" бе докарана в болницата в критично състояние в сряда в 2 часа след полунощ. Тя е в кома, по телцето й има следи от системно малтретиране, съобщиха лекарите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови