Общински съветник от БСП: Рано сутрин в метрото няма нито билети, нито охрана

OFFNews 20 май 2022 в 11:22 3036 0

съветник от БСП

Снимка БСП

Съветникът Васко Тодоров се оплака от обслужването сутрин в метростанциите

В ранните сутрешни часове, във времето между 6.30 и 7.00 часа пътник, който не разполага с валидна карта за пътуване, не може да използва метрото. Касите за продажба на билети започват работа значително по-късно, а автоматите, които следва да продават билети, не работят, нещо повече - „гълтат“ монетите без да предоставят билет.

За това алармира общинският съветник от БСП Васко Тодоров. Той се е отзовал на сигнали от граждани и сам е проверил ситуацията на метростанция „Западен парк“.

Общинският съветник обясни, че е станал свидетел как много хора не могат да си закупят превозен документ и да използват метрото като редовни пътници в този времеви интервал.

„Част от тях безпрепятствено се промушваха през бариерите за вход на метрото. Ето защо исках да сигнализирам охраната. Оказа се, че такава няма“, разказа Тодоров.

По думите му освен затрудненията, които изпитват гражданите, е тревожен и въпросът със сигурността.

„Останах с убеждението, че в този часови диапазон, надявам се само в него, в столичното метро може да влезе безпрепятствено всеки, който желае. Надявам се, че намеренията на нарушителите не са злонамерени, защото в противен случай биха възникнали много скандални ситуации“, заяви социалистът.

„Бих искал да обърна внимание на ръководството на „Метрополитен“, защото те в своите становища и изказвания застъпват тезата, че дружеството е образцова компания, която извършва висококачествени транспортни услуги. Но фактите, които констатирах говорят за точно обратното“, посочи Тодоров.

Според него крайно време е управляващите от ГЕРБ в Столична община и общинските транспортни фирми да разберат, че привилегированите условия и комфорта, които имаха в продължение на повече от 10 години, вече стигнаха своя финал.

„Те трябва да променят модела си на поведение и навиците си и да започнат да се вслушват повече в исканията и желанията на гражданите, за да се получи, доколкото е възможно, синхрон във взаимоотношенията между софиянци и общинската администрация в столицата“, счита Васко Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови