Облачно с валежи. На места ще има гръмотевици и градушки

OFFNews 27 май 2023 в 07:00 1185 0

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни, с гръмотевици, възможни са и градушки. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 21°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Сутринта на места по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. В часовете около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има повече слънчеви часове, но и тогава ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в много райони ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови