Quantcast

Обявиха грипна епидемия в София, няма ваканция за учениците

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2014 в 14:11 9951 7

Грипна епидемия бе обявена в София, считано от утре, 23 януари.
Здравните власти съобщиха, че се преустановяват детските и женските консултации, плановите операции и профилактичните имунизации.
Те препоръчаха на инспектората по образованието да обмисли затваряне на всички или на определени учебни заведения за една седмица, ако заболеваемостта е голяма и има над 30% отсъстващи.
Пред OFFNews ръководителят на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева съобщи, че засега учениците няма да бъдат разпускани във ваканция, тъй като отсъстващите от занятия са под този процент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2014 в 21:58

Цитирам antubis:"Г-жо Михайлова, освободете детето си от занятия, щом ви е толкова мило за него."
Мили ми antubis, моля посетете по най-бързия възможен начин психиатър! Ако ви е мило за вас, разбира се.
По темата: след като е обявена епидемия от болест,предавана по въздушно-капков път, логично е да се предотврати събиране на много хора на едно място. Особено деца, които са най-уязвими към конкретния щам на грип(а). Нооо, софийските училища не могат да не работя, "щот ша изостанат от прованса с мат'ряла". Мама му стара, ден на траур ли трябва да се обяви?!

22.01 2014 в 18:14

Стaтистическите дaнни зa зaболелите от грипa сочaт точно обрaтното нa предприетите действия от комисиятa.Според мен ,връщaнето нa учениците ,сaмо би помогнaло зa нaрaствaне нa зaболелите,грипът е лесно рaзпрострaним и трябвa дa се вземе мяркa зa против рaзпрострaнението му и aко вaкaнциятa е еднa от тези мерки ,дa се приложи,зaщото здрaвето е нaд всичко остaнaло .Мяркaтa зa възпрепядствaне от повишaвaне нa зaболелите е именно удължaвaне нa грипнaтa вaкaнция,кaто средство зa предотврaтявaне нa по-голямa вълнa нa зaболелите.

22.01 2014 в 18:03

Господин или Госпожо antubis, вероятно съдбата не ви е дарила с дете, щом можете да разсъждавате по този начин. Кое е по-важно от здравето и живота на децата ни???

22.01 2014 в 17:54

Епидемия има.Дали е точно грипен или някой от съпътстващите 10-12 вида вируси,е без значение.Защо пък точно учениците да са критерия?По детските градини и ясли е някакъв ад от болни деца.Целта на една ваканция е,да се спре миграцията на болни деца в градския транспорт,затворените помещения и пр.За съжаление,вече има доволно много усложнени случаи-пневмонии,сепсиси,смърт.От къде на къде,даскалиците,ще определят"на въпреки",дали да има 2-5 дни,ваканция?Кое по-важно,опазването на детското здраве,или някой и др.ден,безмислен учебен"процес",другарко Карстева??????

22.01 2014 в 17:30

Г-жо Михайлова, освободете детето си от занятия, щом ви е толкова мило за него. Учебните занятия не трябва да спират.

22.01 2014 в 16:54

Абсолютно съм съгласна! Трябва от утре да има ваканция!

22.01 2014 в 16:32

И за каква точно се мисли госпожа Кастрева, та да взема подобни решения. Чака да стане твърде късно, да се разболеят всички, за да бъде така благосклонна да обяви ваканция. Всъщност въпросът ми е за Господ ли се мисли тя,та да разполага със здравето на децата ни?