Новият шеф на НАП: ''Булгаргаз'' е дружеството със задължения към бюджета

OFFNews 05 август 2022 в 15:23 2444 1

Борис Михайлов

Снимка БГНЕС, архив

Борис Михайлов

„Булгаргаз“ е дружеството със задължения към бюджета, обяви пред bTV новият шеф на НАП Борис Михайлов. По-рано днес пресцентърът на Министерския съвет посочи сред мотивите за смяната на директора на НАП Румен Спецов, че съществува допълнителен риск, който не се отчита в прогнозите на НАП, свързан със задълженията на неназовано държавно дружество към бюджета.

Новият директор Борис Михайлов коментира още, че не е запознат с работата на предшественика си и според него като цяло НАП работи добре.

Продължаващи проблеми с плащанията на дружеството на дължимото ДДС до края на годината биха представлявали допълнителен риск за изпълнението на приходите, администрирани от НАП, посочиха от Министерския съвет.

"Смятам, че това едва ли е пропуск на НАП. Просто такава е ситуацията в момента. Има война и много проблеми, голяма инфлация. Трябва ми време, за да проверя нещата конкретно", каза пред bTV Борис Михайлов. Той добавя, че приоритет за него ще бъде НАП да работи безотказно и все по-добре. Работата ще бъде съсредоточена върху по-големите данъкоплатци.

„Нямам намерение да тормозим малкия и средния бизнес, което в годините се е случвало“, заяви новият шеф на приходната агенция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови