Нов скандал с "Атака": Екип на тв "Алфа" щурмува френския културен център във Варна

OFFNews 21 януари 2014 в 13:58 14719 17

Екип на телевизия "Алфа" е предизвикал днес скандал в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров", съобщи "Дневник".

От областната дирекция на МВР в града потвърдиха пред OFFNews за случая. Според говорителя на полицията Ивана Милева сигналът е подаден преди 12.00 часа днес. От френския алианс е постъпило искане за съдействие заради притеснение оказано на дипломати. В момента се извършва проверка. 

В същата сграда се намира офисът на аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие, която преди няколко седмици беше нападната от лидера на "Атака" Волен Сидеров по време на полета София-Варна. Случаят стигна до главния прокурор и стана причина за искане сваляне имунитета на Сидеров.

По информация на "Дневник" репортер и оператор на телевизия "Алфа" опитали да влязат в офиса на Дюмортие, за да вземат интервю от нея. Тя отказала, и това било повод за агресивно поведение от страна на екипа на телевизията. 

В момента Стефани Дюмортие, както и служители на Франкофонския център във Варна се намират в сградата на Областната дирекция на полицията във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!