Нов шеф и на БАБХ, Паскал Желязков е освободен

OFFNews 03 юни 2021 в 15:34 3587 0

Със заповед на премиера Стефан Янев Деян Стратев е назначен на длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

Стратев е доцент по ветеринарно-санитарна експертиза в Тракийския университет в Стара Загора. Преминал е през различни допълнителни обучения в Италия, Словакия и Турция. Притежава допълнителна квалификация по експертиза и контрол на храните. Владее отлично английски език.

Със заповед на министър-председателя е освободен досегашният изпълнителен директор на БАБХ Паскал Желязков.

Желязков беше назначен като директор на БАБХ през септември 2019 г. след кризата в свиневъдството ни заради африканската чума по свинете. Той е ветеринарен лекар. Бил е кандидат за депутат от БСП на парламентарните избори през 2017 г. от район "Сердика" в София.

Желязков е станал професор в управлявания от него по същото време (2014 г.) Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт "Проф. д-р Георги Павлов", без да е представил и една авторска статия, публикувана в списание с импакт фактор, без да доказал, че е ръководил успешно завършил докторант, без дори да е представил списък с цитирания, показа разследване на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews