МВР предприема антитерористични мерки за концерта на Слави

Юлиан Христов 27 октомври 2016 в 11:22 11530 4

МВР предприема антитерористични мерки за концерта на Слави

Снимка СОБТ

МВР предприема пълна мобилизация за концерта на Слави Трифонов в събота, при която ще бъдат взети и сериозни антитерористични мерки. В събота на терен ще има "достатъчен" брой униформени, като ще има командировани от провинцията полицаи, стана ясно от обясненията на директора на СДВР Младен Маринов. Отделно от това ще има и цивилни служители, които ще следят за опасни прояви в района на концерта, а също и сред зрителите на Орлов мост. 

От страна на Столична община ще бъдат пратени 70 служители, а отделно за мероприятието организаторите на концерта са осигурили 100 охранители. 

Комисар Маринов обясни, че не са постъпвали конкретни сигнали за терористична заплаха, но превантивните мерки се взимат "с оглед на събитията в Европа". В помощ на столичната полиция ще има и части на антитерористичния отряд. Маринов поясни, че освен строгия пропускателен режи, на който няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, със съмнително поведение или обемисти предмети и багаж, по протежението на бул. "Цариградско шосе" ще има и механизирана техника.

От МВР предупредиха, че няма да бъдат допускани хора с чадъри и посъветваха гражданите, които имат намерение да посетят концерта, да си носят дъждобрани.

По протежение на булеварда ще има "тампонирани" с техника зони за пресичане на опити за врязване на автомобили в тълпата. Ще има няколко обособени пункта за евакуация. Такава е зоната на гърба на сцената, като изцяло освободени от движение ще бъдат бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от страната на Орлов мост и алея "Яворов". Улиците в радиус на концерта ще бъдат изчистени от автомобили, като служители на Столична община вече са започнали и действия по опразване на контейнерите за смет. Оставените автомобили ще бъдат репатрирани.

Ще има и осигурени медицински пунктове в случай, че има колабирали или хора, които чувстват неразположение.

Освен в района на концерта сериозно присъствие на полицията ще има и на места с концентрация на хора - това са основно метростанциите, но също и районите, населени с чужденци - Лъвов мост и общежитията за настаняване на бежанци. Засилено присъствие на Пътна полиция ще има на изходите на столицата.   

Взети са предохранителни мерки и в Борисовата градина, където ще има мобилни патрули с кучета. Направена е профилактика на видеонаблюдението и осветлението по алеите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

27.10 2016 в 13:59

Кой ще плаща за това?

29585

1

Izalina

27.10 2016 в 11:53

Т'баси, за концерт ли се готвят или за война ...
Не е да няма провокации де.

И забавленията вече не са това, което бяха.