Мтел дари близо 490 000 лева за благотворителност през 2013 г.

OFFNews 06 януари 2014 в 16:04 1899 3

"Приеми дете. Създай бъдеще"

Дарения за близо 490 000 лева направиха Мтел и служителите на компанията през 2013 г.

45 000 лева дариха работещите в Мтел – отделени през дарителство по ведомост и събрани по време на традиционните благотворителни базари, организирани от телекома.

Общо 120 000 лева са дарени за подпомагане на приемната грижа в България. Чрез проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” телекомът осигури еднократна финансова помощ на над 200 деца, настанени в приемни семейства, с която бяха покрити основните им нужди при настаняването в новия дом. В рамките на проекта бяха организирани и различни инициативи за популяризиране на каузата.

За пета поредна година Мтел подпомогна реализацията на малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Чрез ежегодната дарителска програма Мтел еко грант пет еко проекта получиха финансиране на обща стойност 50 000 лева. Те са насочени към опазването на вековни дървета и гори, насърчаването на практиките на биологично земеделие и поддържането и възстановяването на местообитанията на застрашени видове.

Над 95 000 лева са насочени за четири социални каузи, обединени от идеята за приобщаването и социализацията на хора в неравностойно положение. Парите са дарени на възпитаниците от Дома за деца и младежи с увреждания в Мездра, осиновеното от Мтел семейство от SOS Детски селища в Трявна, за обучението на кучета-водачи за незрящи от фондация „Очи на четири лапи“ и на проекта „Ти не си сам“ на фондация „Априлци“.

През годината Мтел помогна и за реализацията на различни културни и социални проекти, като общата сума на дарението достига 175 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!