Морковът Мори ще учи децата да не хвърлят храна

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2019 в 09:11 1151 0

Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира пилотно в 30 общински детски градини. 

Стартът на кампанията е от 11.00 часа в ДГ 26, зад блок 40 в жк. „Младост 1“. Участие в събитието ще вземе зам.-кметът Йоана Христова. За максимална достъпност на посланията до децата, лице на кампанията е супергероят – морковът Мори, който лично ще се срещне и поговори с тях.

В рамките на инициативата за 4 месеца – от февруари до май месец 2019 г., суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 г. Столична община проведе онлайн конкурс за детска рисунка и тогава именно концепцията за моркова-супергерой беше избрана за победител. В последствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на кампанията.

Инициативата за намаляване на хранителните отпадъци е част от ангажиментите на Столична община в международния проект TRIFOCAL, чийто патрон е лондонския кмет Садик Хан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови