Млада българска балерина прегазена от пиян шофьор в САЩ

Елица Мартинова 21 март 2012 в 10:53 3618 0

Полина Кадийска, Снимка: Facebook
Полина Кадийска, Снимка: Facebook
22-годишната българка Полина Кадийска бе прегазена от пиян шофьор в понеделник сутринта в щата Филаделфия, САЩ. Младата българка е учила модерен балет в „Rock School for Dance Education”.

Полина е блъсната, докато се е връщала към дома си след вечеря в китайски ресторант около 4 ч. сутринта в неделя. Тя веднага е откарана до най-близката болница, където няколко часа по-късно е починала от раните си.

Според официалното становище, Полина е пресичала на зелена светлина по пешеходна пътека, когато минаващо с висока скорост и на червено „Ауди“ я е прегазило, помитайки още три спрели коли. Убиецът е избягал от местопрестъплението пеша.

Заловен е от полицията, когато заедно със свой приятел се върнал до колата, за да прибере документите си.

Престъпникът е Деандър Барнс, който в събота е навършил 19 години.

Според полицията, Деандър Барнс е бил пиян, а в колата е имало и друг пътник, който също е избягал от мястото на произшествието.

Срещу убиеца са повдигнати три обвинения, очаква се изслушването му в съда да се проведе на 3 април. Определена му е гаранция в размер на 1 милион долара.

Той вече е познат на властите, тъй като през миналата година е бил обвинен в нападение срещу жена.

Защитникът на обвиняемия, Емет Медън, твърди, че клиентът му първоначално е избягал, защото се е уплашил, но после се е върнал, за да се увери, че момичето е добре.

Полина Кадийска е родена през 1989 г. в София. След завършване на средното си образование е заминала за САЩ, за да учи балет в „Rock school of modern dance”.

Според изявление за „Дейли Мейл“ на директора на училището, Стефани Волф Спасов, българката е имала вродена дарба и е била обещаващ талант.

„Тя се движеше грациозно. Беше красива и танцуваше прекрасно без усилия“, допълва още Стефани Спасов.

За последно Полина е участвала в постановката „Лешникотрошачката“ през миналата година.

Сайтът на училището почита паметта на нашето момиче, посвещавайки ù заглавната си страница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови