Медицинският факултет на СУ публикува два протокола за избор на Любомир Спасов за декан

Александра Маркарян 11 декември 2018 в 14:17 6787 3

Медицинският факултет на Софийския университет публикува два протокола, в които пише, че е бил проведен избор за декан и на поста е бил избран проф. д-р Любомир Спасов. Двата протокола са от 2009 и 2015 година, от заседания на Общото събрание на медицинския факултет.

Не е ясно кога са били публикувани на сайта на Факултета и качването им поставя още по-остро въпроса защо, след като съществуват, не са били изпратени до органа, който проверява законосъобразността на проведените избори: Контролният съвет на Софийския университет.

Както OFFNews писа по-рано днес, от години, от създаването на Факултета, КС се бори да получи документите за избор на декан, но в отговор получава мълчание - както от Факултета, така и от ректора проф. Анастас Герджиков, от когото КС иска съдействие, за да получи протоколите.

Под единия протокол (от 2009 г.) има само един подпис - на председателя на Общото събрание проф. д-р Върбан Ганев. Липсва такъв от водилата протокол Валентина Попова. Под втория протокол няма нито един подпис, нито едно име. (Публикувани са само първа и втора страница и не е ясно дали това е целият документ.) И на двата документа няма печати. Липсват изходящи номера, които да показват, че протоколите са били изпратени например до Контролния съвет, което е трябвало да бъде направено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7926

3

Ирена Колева

12.12 2018 в 00:00

А защо не публикувате протоколите на факултетните съвети? От там би следвало да се види декан ли е професорът или не е...

6000

2

mladenec

11.12 2018 в 21:10

Абе тоя, Л.Спасов...........тоя е такъв тарикат и измислен доктор....посто обича парите....и дотам....но без да се прощава с парите....и пак, и пак....но не е само той такъв безкрайно користен говнар....всички са си лика-прилика....в болница "БГ"...

11800

1

limlim

11.12 2018 в 18:27

Ще публикува и изгубени глави от Библията...
Ако сте журналисти, поинтересувайте се от дисертацията и хабилитацията на лицето... Велик хирург трансплантолог...