Quantcast

Марковски: Съдиите мислят кой е на власт, когато вземат решение

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 18:38 4788 3

Марин Марковски

Когато един съдия взема решение и се колебае, той винаги се съобразява с това коя партия е на власт, винаги се съобразява кой е във ВСС.

Това заяви пред bTV адвокат Марин Марковски по повод необходимостта от съдебна реформа.

Съдебната реформа е коз, който се вади, защото хората са недоволни. Но работата на съда не е хората да са доволни. Никой не може да бъде доволен от съда.

По повод съмненията в случайния избор на съдии за определени дела Марковски посочи, че трябва да се съмняваме, защото съмнението движи света, но проблемът на съда не е само в избора на съдии.

Всичко започва от полицията – те нямат пари, нямат техника, понякога кадрите им са неподходящи. Прокуратурата не е независима, защото прокурорите зависят от прокурори на по-горни позиции, има нужда от промени в НПК, трябва да се промени същността на ВСС, гафовете се натрупват по веригата, посочи Марковски.

На въпроса дали трябва да се приеме предложението на правосъдния министър Христо Иванов съдиите да не участват в масонски ложи и ловни дружинки Марковски коментира, че одобрява предложението в частта с масонските ложи.

При масоните съществува йерархия и има подчинение. Против съм да участват и в ловни дружинки, защото убиват сърнички и ми е жал, по-добре да ходят за риба.

По повод нападенията над спешни медици в ромските махали адвокат Марковски настоя наказанията за боя над медици да станат същите като боя над съдиите, следователите и прокурорите.

Истина е, че бият доктори в циганската махала. Докторите казват: „Ние като влезем в циганската махала, не можем да излезем, защото заобикалят линейката и не ни пускат“.

Здравният министър Петър Москов не е ксенофоб. Защо трябва министър да бъде обиждан, понеже лекарите са бити от роми, подчерта Марковски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 20:58

Никаква логика не виждам в аргумента "никой не може да бъде доволен от съда"?! Вчера пък съдийка каза, че реформа се искало, защото съдът си вършел работата?! Мисля, че у нас, както всичко друго, много погрешно се разбира понятието независима съдебна система. Разбира се като независима от закона.

09.12 2014 в 20:29

Лъже!
Реформа е наложителна не само защото хирата са недоволни, а защото са информирани, че изхода на дела се решава с пари и влияние.

09.12 2014 в 19:18

Свиньо дебела. Махни си гнусната и мазна физиономия. Адвокат = долно същество. Ти пък си на квадрат.
Точно ти нямаш право да говориш за СЪД. Защото защитаваш долни отрепки, който трябва да се линчуват.
Адвокатите сте наравно с мангалите. Мизерни и долни същества.