Манолова подкрепи протестиращи от Дианабад против заменките (видео)

Срещу схема със „заменки" на общински имоти и против презастрояването до детска градина в Дианабад, протестираха гражданите пред Столичната община

Светослав Метанов 26 ноември 2020 в 12:33 1210 0

Политиката на Столична община да насъсква граждани срещу собственици на парцели и граждани срещу инвеститори е долна политика. Фандъкова и екипът й не решават проблемите на хората, а обслужват интересите на приближения до ГЕРБ кръг. Това е изключително непочтено поведение на местната власт, оставила хората да се оправят сами.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова по време на протеста на жители на кв. Изгрев и кв. Дианабад пред Столичната община тази сутрин. Те протестират срещу изграждането на осеметажна сграда непосредствено до детска градина вместо да се разшири градината.

И по време на кампанията за кмет на София бяхме в кварталите Дианабад и Изгрев. Тогава уж се поеха много обещания от кметския екип на Фандъкова, че ще има детски площадки, детски градини, че ще спре презастрояването и приоритет ще са кварталите, а собствениците ще са обезщетени адекватно. Нищо обаче не се е променило за една година, нито впрочем за десет – 7000 деца чакат за детска градина, а презастрояването в София продължава, допълни Манолова.

В Дианабад, до едната детска градина, общинският имот, който можеше да е за разширяване на детската градина, се придобива от инвеститора срещу дарение на друг имот в друг квартал и с доплащане от 1 млн. лв. Това е по официалните документи. Протестираме срещу цялата схема, която се е случила. СОС приема подобен тип "заменки" и не се интересува от мнението на гражданите. Проблемът е, че се копае изкоп и оградата на детската градина е подкопана, казаха протестиращите.

Явно екипът на г-жа Фандъкова не смята, че обещанията трябва да се спазват, а гражданите – да се слушат. Нейното място е тук - да ги чуе. Или в квартал Дианабад - за да се убеди лично за оградата на градината, категорична бе Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови