Майката на Ана-Мария има намерение да съди държавата в Страсбург

OFFNews 17 декември 2014 в 08:49 8265 15

Радосвета Симеонова

Майката на Ана-Мария, момичето с аутизъм, за което има съмнения за блудство от служител на IV помощно училище в София, има намерение да съди държавата в Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ). 

Пред Нова телевизия Радосвета Симеонова каза, че ако до март месец следващата година разследващите нямат отговор на въпроса какво се е случило с детето ѝ и кой е виновният служител, тя ще потърси правата си в Страсбург. 

Майката обясни, че след публикация на OFFNews от 6 Районно управление са я поканили, за да я запознаят на какъв етап е разследването. 

"Искрено се надявам до Великден човекът, който аз смятам че е посегнал на дъщеря ми, да бъде отстранен от работа и да има санкции. Аз конкретен човек не подозирам, но знам, че той продължава да е на работа в училището", обясни Радосвета.

Тя каза, че Ана-Мария се чувства добре, но има моменти, в които изпада в истерии. Тя често говорила за случая: "За чичкото, за пипането, за местата на пипането, това са неща, които все още стоят в съзнанието ѝ". Радосвета е категорична, че това не е плод на развитието на Ана като жена.  

Тя била наясно, че се говори за нея във връзка със случая и се притеснява от това. "Доста време ни трябваше да я убедим, че няма да я върнем в училището", каза Радосвета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!