Lidl открива 120 нови работни места в страната

Стъпката е част от предстоящото откриване на нови магазини в Шумен, Хасково, Пловдив, София и за първи път – в Ботевград

OFFNews 21 юни 2022 в 16:46 9482 0

lidl

Снимка lidl

lidl

Lidl открива 120 нови работни места в магазините в страната. Стъпката е резултат от динамичното развитие на компанията, която през следващите месеци ще открие нови магазини в Шумен, Хасково, Пловдив, София и за първи път – в Ботевград.

„Радваме се, че екипът на Lidl продължава да расте и през 2022 г. Това е устойчива тенденция от последните години, в които въпреки предизвикателствата, ежегодно увеличавахме екипа си с двуцифрен процент – само за последната година (ян.’21 -ян.’22) този ръст е 15%. Това, което отличава Lidl като работодател, е цялостното предложение към служителите за сигурна работа, възможност за развитие и подкрепяща среда. Сред най-големите предимства за тях са финансовата стабилност и предвидимост, пълната коректност, разнообразието от възможности за обучение и включване в различни проекти и не на последно място – мотивиращата лидерска култура, която превръща хората в Lidl в силен и сплотен екип.“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Предложението на Lidl към служителите включва сигурно и добро възнаграждение, като заплатата на всички служители гарантирано нараства през първите три години. Така те разполагат с ясен хоризонт напред и знаят как ще се увеличава възнаграждението им, което им дава не само финансова сигурност, но и възможност да чертаят спокойно бъдещите си планове.

Едновременно с това, различните опции за започване на работа дават гъвкавост и позволяват работата в Lidl да се съчетава с обучение или други работни ангажименти. Така например, желаещите могат да кандидатстват за касиер-продавач на 4, 6 или 8-часов работен ден или за аранжор (на дневна или нощна смяна), който не работи на каса, а е отговорен за зареждането на стоката.

Специален фокус компанията поставя върху обучението и развитието на своите служители – 100% от тях са обхванати от програма за управление на таланта, а над 70% от мениджърите-филиали са резултат именно от израстването им в компанията. Към това се добавя и богат пакет придобивки като месечни ваучери от 80 лв., допълнително здравно застраховане, допълнителен ден отпуск за рожден ден, подарък и бонус за раждане на дете, карта Multisport, специални придобивки за служителите, които имат ученици у дома, и др.

През годините Лидл България успява да се наложи като един от доказаните и предпочитани работодатели. Компанията получава международния сертификат TOP Employer за три поредни години (2020-2022). Освен от международните експерти, висока оценка получава и от своите служители. Според последното издание на „Пулсът на Lidl“ – традиционно вътрешно проучване, 84% от участвалите са доволни от своите ръководители, а 77% посочват, че биха препоръчали компанията като работодател.

Всички, които искат да се присъединят към екипа на Lidl, могат да намерят повече информация и да кандидатстват на кариерния сайт www.jobs.lidl.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови