Лятото си отива: След сряда ни чакат дъжд и гръмотевици

За днес е обявен жълт код, на места количеството дъжд може да достигне 20-30 литра

OFFNews 16 септември 2023 в 17:44 11219 0

Дъждовно време

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Дъждовно време

През почивните дни ще бъде и по-хладно от изминалите дни. В почти цялата страна ще е предимно облачно и ще вали дъжд. В много райони количеството дъжд може да достигне 20-30 литра на кв. метър, поради което за голяма част от страната в сила е жълт код за опасно време. 

В много райони валежите ще са придружени и от гръмотевици. С умерен североизточен вятър ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижат. 

По Черноморието има сериозна облачност. Следобед вятърът от североизток се усили и направи морето малко по-бурно. Температурата и на въздуха и на водата ще достига 24-25 градуса.

Планините не са гостоприемни и подходящи за туризъм. В районите до 2000 метра е облачно, а в по-високите части видимостта е намалена. Има валежи с гръмотевици, които станаха по-интензивни следобед. Усеща се хладен североизточен вятър, който понижава температурите.

И в неделя температурите у нас ще останат под 30 градуса. Дъждовете обаче ще са на по-малко места, а в много райони следобед ще има и слънчеви часове.

В понеделник и вторник атмосферата временно ще се стабилизира. Валежи ще има на съвсем малко места и в повечето райони ще преобладава слънчево време.

В сряда и четвъртък се очаква нова порция дъждове с гръмотевици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика