Quantcast

Лазаров: Отдавна знаем къде е Сертов, не се месим в личния живот на хората

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2015 в 18:33 2856 0

Знаехме къде е Петко Сертов още през декември, издирването не беше прекратено по административни причини. Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Случаят ни беше ясен още през декември. Лично аз изнесох фактите. Не съм се чувал с Петко Сертов и не съм го търсил след връщането му в България. Това е работа на други служби, подчерта Лазаров.

Работихме с гръцката полиция. Командировах в Гърция зам.-главния секретар и шефове от полицията. Когато беше ясно къде е Сертов, съм уведомил и премиера, и министъра на вътрешните работи, каза той.

Обсъждахме вариант да прекратим издирването, но по административни причини това не се случи. Ние не работим на гръцка територия, но разчитаме на доброто взаимодействие с Гърция, подчерта Светлозар Лазаров.

По думите му при влизането на българска територия Сертов е дал обяснения за липсата му от България.

При нас няма данни изчезването му да е свързано с „Южен поток“ или с някакви други случаи, няма данни да е свързано с работата му като шеф на ДАНС. Всички нормални граждани си имат личен живот и ние не им се намесваме, коментира Лазаров.

На въпрос колко е струвало издирването на Сертов, Лазаров отговори, че не са правени калкулации все още, но сумата не била голяма. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !