Петко Сертов няма да плаща на МВР разходите по издирването му

OFFNews 12 януари 2015 в 17:07 3176 9

Петко Сертов няма да плаща на МВР разходите по издирването му

МВР няма да иска от Петко Сертов да покрива разноските по издирването му. Това стана ясно на пресконференция днес в СДВР. От столичната полиция обаче не уточниха какви са разходите, дадени за издирването му. 

Заместник главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че няма практика да се изисква възстановяване на такива разходи, а МВР би ангажирало същите сили и средства за всеки издирван български гражданин.

Между 5000 и 9000 лв. на час са разходите по вдигането на хеликоптер. Бившият шеф на ДАНС беше издирван с хеликоптер на МВР. Към момента не е потвърдена информацията, че издирването на Сертов е струвало на бюджета 40 хил. лв. 

"23 декември считаме за деня, когато за МВР случаят с Петко Сертов беше изяснен", коментира Георги Костов. 

Днес стана ясно, че издирването на бившия шеф на ДАНС е прекратено, след катой се прибрал в България около 01:30 часа през ГКПП-Кулата. Той влязъл в страната с лек автомобил, управляван от брат му Тодор Сертов. В колата била и съпругата му.

От полицията провели разговор със Сертов, като той е разпитан за това дали е бил обект на посегателство. От обясненията му станало ясно, че той не е бил жертва на престъпление.

„Не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов от Гърция", каза още Терзийски. По-рано днес вътрешният министър Веселин Вучков каза, че според обясненията на Сертов той бил претърпял пътно произшествие в Гърция, което наложило оставането му в страната за лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!