Quantcast

Петко Сертов няма да плаща на МВР разходите по издирването му

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2015 в 17:07 2299 9

Петко Сертов няма да плаща на МВР разходите по издирването му

МВР няма да иска от Петко Сертов да покрива разноските по издирването му. Това стана ясно на пресконференция днес в СДВР. От столичната полиция обаче не уточниха какви са разходите, дадени за издирването му. 

Заместник главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че няма практика да се изисква възстановяване на такива разходи, а МВР би ангажирало същите сили и средства за всеки издирван български гражданин.

Между 5000 и 9000 лв. на час са разходите по вдигането на хеликоптер. Бившият шеф на ДАНС беше издирван с хеликоптер на МВР. Към момента не е потвърдена информацията, че издирването на Сертов е струвало на бюджета 40 хил. лв. 

"23 декември считаме за деня, когато за МВР случаят с Петко Сертов беше изяснен", коментира Георги Костов. 

Днес стана ясно, че издирването на бившия шеф на ДАНС е прекратено, след катой се прибрал в България около 01:30 часа през ГКПП-Кулата. Той влязъл в страната с лек автомобил, управляван от брат му Тодор Сертов. В колата била и съпругата му.

От полицията провели разговор със Сертов, като той е разпитан за това дали е бил обект на посегателство. От обясненията му станало ясно, че той не е бил жертва на престъпление.

„Не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов от Гърция", каза още Терзийски. По-рано днес вътрешният министър Веселин Вучков каза, че според обясненията на Сертов той бил претърпял пътно произшествие в Гърция, което наложило оставането му в страната за лечение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2015 в 20:06

„ДОГОВОРИЛИСЬ”

12.01 2015 в 19:55

АФЕРА единствена отбеляза, че появяването на Бриго Аспарухов преди дни, който ТОТАЛНО обърна палачинката и от „лични причини” се преобърна в лупинг в тв ефир със: „Сертов ще се върне и за едни това ще е добре, за други –не”, бе неслучаен знак. А кой е Бриго Аспарухов? Човекът, който натътрузи България с Бойко Борисов! Днес Бриго, пак в тв ефир, точно в деня, в който се появява Петко Сертов, мазно твърди, че спецслужбите и МВР на България били, аджеба, „страхотни”, защото действали „превантивно” в Пазарджик.

Бриго отново обърса задника на Бойко Борисов.
АФЕРА и БГСНАЙПЕР единствени посочиха истинските причини за изчезването на Петко Сертов – и те бяха свързани с това, че Сертов бе УПЛАШЕН ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ СРЕДИ В БЪЛГАРИЯ, А ТОВА БЕ СВЪРЗАНО С „ЮЖЕН ПОТОК”.
МВР, службите и слугинските им контролирани пеевски медии направиха каквото можаха за да пресират Сертов, за да го унижат, за да го смачкат и директно продължиха да му активират „рекет”.
Повече от 40 дни Сертов мълчеше. Четеше в интернет и мълчеше.
АФЕРА написа и това, което никой друг не си позволи – че Сертов бе под опеката на чужди специални служби. И продължаваме да сме категорични в това.
Днес Сертов се появи. Бил претърпял лек пътен ицдидент, и се наложило да си оправя здравословното състояние.
Приказки за кретени. Но пък думи, които трябва да ПОГРЕБАТ АФЕРАТА „СЕРТОВ”. Човек, който претърпява инцидент и се лекува не държи близките си в неведение, нито пък мълчи, когато цялата държава се занимава да се пита къде е бившия шеф на ДАНС.
КРИЕНЕТО СПРЯ. ЗАЩО?
КОЙ С КОГО СЕ ДОГОВОРИ! И ЗАЩО?
КАК СТАНА ВРЪТКАТА „ДОГОВОРИЛИСЬ”?
Прокуратурата не се занимава със случая още от самото начало, след като МВР и службите направиха всичко възможно да я овъртолят, че няма данни за да бъде образувано досъдебно производство. Така, на практика, ПРОКУРАТУРАТА БЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ „ИГРАТА”. И МВР, И СЛУЖБИТЕ КАТО РАЗВЪРЗАНИ ПРОДЪЛЖИХА „АКТИВНОТО МЕРОПРИЯТИЕ” ЗАЕДНО СЪС СЛУГИНСКИТЕ ИМ ЖУРНАЛЯ.
Сега Петко Сертов предприе, поне по изявленията на вътрешния министър Вучков, обяснения „за идиоти”.
Което означава САМО ЕДНО – ЗАД КУЛИСИТЕ ИМАМЕ „ДОГОВОРИЛИСЬ”.
Петко Сертов няма да проговори очевидно с кого и защо.
Ние обаче не пасем патки.

12.01 2015 в 19:30

Този човек е пълен безотговорник и нехранимайко!Като бивш служител на службите му е ястно това което причинява на семейството си, колегите си и държавата!Трябва да напълно превъртял за да постъпиш по този начин!Накрая и няма да плаща ,а ще плащаме всички ние!

12.01 2015 в 19:04

Stv, казусът не е същия, защото се предполага, че Сертов не е бил в чукарите без връзка с цивилизацията. Колко пъти го молиха да се обади? Сега ако не докаже, че е бил наистина възпрепятстван да го стори трябва да си плати всичко.

12.01 2015 в 18:52

Изгуби ми се кучето преди нова година, дали данс, щом вече е благотворително дружество, ще пусне един хеликоптер около село да го потърси?

12.01 2015 в 18:21

Много интересно дали "обикновеният БГ гражданин може да разчита на издирване с хеликоптер?!?

12.01 2015 в 18:10

Е как защо?Защото е техен чиляк,пък и няма пари:)

12.01 2015 в 17:56

А ако те издирват планинските спасители и нямаш застраховка си плащаш като поп. Мисля, че този казус е същият и трябва да се платят разходите на МВР.

12.01 2015 в 17:28

е, защо така? С какво сме го заслужили.