Бившият секретар на МВР: Никой отдавна не си дава труд да търси Сертов

OFFNews 07 януари 2015 в 10:32 2858 0

Снимка бтв

Не са харчени допълнителни средства за издирването на Петко Сертов. В това увери бившият главен секретар на МВР Николай Радулов в сутрешния блок на bTV.

„Никой отдавна не си дава труда да го търси. Той е обявен за издирване с една бюлетина и това е. Заради тази бюлетина, когато Сертов се регистрира в някой хотел, информационната система реагира без излишно харчене на полицейски ресурс“, смята още експертът по национална сигурност.

"Историята с Петко Сертов е пресилена. Като бивш председател на ДАНС той вече не знае нищо по текущи дела", коментира в ефира бившият главен секретар на МВР Николай Радулов във връзка с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов.

И за Мирослава, преди да бъде открита убита, МВР казваше, че е в Гърция и си пие кафето там, помните ли това, припомни експертът по национална сигурност.

Гърция е любима дестинация на МВР, когато не знае какво се случва с издирвани лица.Там проверката на границата е формална, липсва контрол, аз съм ходил там на делови обяд просто, обясни Радулов.

Той все пак призна, че със сигурност Сертов е бил засечен в гръцки хотел, тъй като регистрацията му няма как да стане иначе. Несъмнено е, че той се е регистрирал в хотела, смята Радулов.

Експертът по национална сигурност обясни още, че обществото си създава погрешна фиксация върху самия Петко Сертов. Според него проблемът е много по-сериозен.

„Фиксираме се върху Петко Сертов, но този случай показва, че никой не може да бъде издирен, ако не иска да бъде намерен, а държавата издирва престъпници, терористи“, коментира той.

„Да отиде в полицията и да каже - аз съм Петко Сертов, жив съм, не ме занимавайте повече – това е единственият начин“, заяви на свой ред и журналистът Йово Николов.

На въпрос защо не го направи, Радулов отвърна: „Може просто да не го интересува“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови