Кулминацията на посещението на папа Франциск у нас в снимки

OFFNews 06 май 2019 в 20:14 5944 0

Снимка Официален сайт на посещението на Папа Франциск у нас

Вижте впечатляващите фотокадри от Събитието за мир на столичния площад "Независимост", по време на което папа Франциск отправи молитва за обединение и любов. Това бе кулминационният момент от пътуването на Светия отец до България.

На събитието присъстваха представителите на различните вероизповедания у нас. Мястото бе избрано символично.

"Мирът изисква и моли да направим от диалога - път, от общото сътрудничество - наше поведение, от взаимното опознаване - метод и критерий, за да се срещнем в това, което ни обединява, да се уважаваме в това, което ни разделя и да се насърчим да гледаме на бъдещето като пространство на възможности и достойнство, особено за бъдещите поколения.

Тази вечер сме тук, за да се молим пред тези факли, донесени от нашите деца. Те символизират огъня на любовта, който гори в нас и който трябва да се превърне в фар на милосърдието, фар на любов и мир в средата, в която живеем. Фар, който бихме искали да запали целия свят. С огъня на любовта ние искаме да разтопим леда на войната.

Преживяваме това събитие за мир при руините на древна Сердика, в София, сърцето на България. Оттук можем да видим местата за поклонение на различни църкви и вероизповедания: „Св. Неделя” на нашите православни братя, „Св. Йосиф” на нас - католиците, синагогата на по-големите ни братя - евреите, джамията на нашите братя мюсюлмани и в близост - църквата на арменците", каза папа Франциск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови