Quantcast

КАТ ще проверява и глобява за готовност за зимата

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2014 в 07:57 1496 4

Акция "Зима".

КАТ заедно с ДАИ стартират акция „Зима”, при която автомобилите ще бъдат проверявани на пътя за готовност за зимата.

Шофьорите имаха две седмици толеранс, през които само бяха предупреждавани, без да бъдат глобявани, съобщи Нова телевизия.

От днес всички шофьори ще бъдат санкционирани, ако автомобилът им не е готов за зимата.

Катаджиите ще следят за изправни чистачки, гуми и светлини. Съвместно с инспекторите от ДАИ на практика ще извършват технически прегледи на пътя.

От днес се въвежда и зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Всички снегопочистващи фирми са задължени да бъдат в денонощна готовност. Снегорините вече трябва да са на пътя 6 часа преди да започне снеговалежът.

Машините ще бъдат позиционирани на 300 рискови точки из цялата страна, така че да бъде сигурно, че няма да има непочистени пътища.

В някои общини няма готовност на фирмите за зимно почистване, каза пред БНТ шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Областите София, Стара Загора, Плевен, Перник и Смолян са в критично състояние заради неподписани все още договори с фирми и може да са застрашени от потъване в преспи.

Лазаров уточни, че до утре вече има обещание да бъдат налични във фирмите материалите за снегопочистване.

Ако това не стане и те не са готови да почистват, то ще се ползва фирма от съседна област.

Той призна, че и АПИ не е съвсем готова за зимата заради дупка от 15 млн. лв. в бюджета на агенцията, които тя очаква да получи с актуализацията на Бюджет 2014 г.

Тези пари не са за зимно почистване на републиканската пътна мрежа, а за подготовка на пътищата, уточни Лазаров. Парите за почистване на снега били осигурени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2014 в 15:28

Кънчо Путкодеров много си ербап тука ама като видиш слънчогледа сигурно ти трепкат краченцата като виждаш в страничното огледало как идва полицая към тебе...

17.11 2014 в 10:44

Може, но преди това ще бръкнат в уста ти с кожената четка да направят инспекция за зъбен камък и плака.
След това ще премерят вагинално температурата на жена ти и чак тогава ако още се интересуваш ще ти почистят комина!
С телената четка.

17.11 2014 в 10:05

А в аспуха ще бъркат ли, да мерят дебелината на саждите? :D


17.11 2014 в 09:06

"ще бъдат проверявани на пътя за готовност за зимата."

Никъде, повтарям НИКЪДЕ, нито в Закона нито в Правилника има такова понятие като "готовност за зимата"!
Това е нон-сенс!
Могат да проверяват дали имаш аптечка, пожарогакител, триъгълник, светлини. Като за светлини могат да те спрат при неизправни такива в момент на използване! Миличкия полицай няма право да ти вика пусни ляв, пусни десен мигач, дай аварийни... Това е в правомощията на упълномощените Фирми за ГТП! Полицаят не може да проверява дали работят чистачките ви, нито дали имате пера на тях! Единствено има право да премери дълбочината на грайфера и натоварване на осите (за леко и тежкотоварни МПС), както и да ви спре ако превозвате извънгабаритен товар без нужните обозначения.

Иначе тези идиотски педеро-халански акции могат да бъдат под надслов "Готови ли сте зимата?", "Готови ли сте пролетта?", "Готови ли сте ЛЯТОТО?", "Готови ли сте есента?"
Идиоти!
Завършени идиоти са началниците на Пътна полиция!