Quantcast

Канят на частна олимпиада Божидар, който не ходи на училище

Последна промяна на 21 януари 2014 в 06:40 5940 3

Божидар Маринов и майка му. Кадър Би Ти Ви
Божидар Маринов и майка му. Кадър Би Ти Ви

Организаторите на най-престижната частна олимпиада по информатика канят момчето, което не беше допуснато да участва на държавната олимпиада, защото не ходи на училище.

Миналата година 12-годишният Божидар Маринов от Смолян спечели Националното състезание по информатика във Велико Търново във своята група, въпреки че никога не е ходил на училище. Божидар обаче не е допуснат до официалната олимпиада по информатика, защото тя се провежда по училища, а детето не е записано в нито едно училище.

Историята на Божидар обаче е впечатлила организаторите на Националното състезание "Аз мога - тук и сега", които чрез медиите се надяват поканата им да стигне до Божидар.

"Аз мога тук и сега" е състезание за ИТ, информатика и визуални изкуства. Ще се проведе за четвърти път между 25 и 27 април в Девин.

Победителите в "Аз мога тук и сега" влизат без изпит в Техническия университет - София и в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

По принцип състезанието е за ученици от 8 до 12 клас. Организаторите ще направят изключение и ще допуснат Божидар, макар той да е само на 12 години, които се равняват на шести клас.

Организаторът на "Аз мога - тук и сега" Кристалин Чавдаров е един от 40-те млади лидери в проекта на "Дарик радио", в който слушатели номинираха млади хора, които имат силите да променят към по-добро живота в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2016 в 23:09

Горкото детенце каква жестока и тежка съдба има заради проклетата си майка, Мръсни Сектанти!!!

22.01 2014 в 01:21

Nadiavam se ,che maikata se e pogrijila deteto da poluchi obrazovanie ot drugo ,ne bg uchebno zavedenie..Do koga nashata darjava shte ni dava ton kak da se obrazovame..Chinovnicite treperiat za mestata si...ychitelite sashto..prosvetnoto ministerstvo spi..'''vajno e na Vute da e zle''

21.01 2014 в 11:35

Нека ходи,пък после кажете как се е представил,още един повод да се оплюе всичко и всички.