Quantcast

Кандидат-кмет заплаши с уволнение диригента на духов оркестър в Шумен. Искал музикантите да му свирят за 10 лв.

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2019 в 20:14 3972 2

Кандидат за кмет на Шумен, който и преди това е бил градоначалник два мандата, заплашил с уволнение директора на Духов оркестър Михаил Биков и ръководителя на НЧ "Стилиян Чилингиров-1963", съобщи сайтът Shumenonline.bg. До драстичната стъпка се стигнало след като от ръководството на оркестъра обяснили на кандидат-кмета, че не могат да му осигурят само петима оркестранти, които да му свирят за по 10 лв.

За комичната ситуация потвърдил диригентът на духовия оркестър Христо Атанасов.

Кандидат-кметът нахлул сутринта в залата на читалището, където хората правили репетиция, и се троснал, че като стане кмет, ще уволни диригента на оркестъра и шефа на читалището. "Като стана кмет, вас няма да ви има тук", зарекъл се претендентът за трети мандат. "Аз съм ги купувал тея инструменти", напомнил той. 

"Обяснихме му, че ако иска да вземе за предизборната си кампания 4-5 човека, първо трябва да знае какво е оркестър, кой го ръководи и как се случват нещата по ангажираността на състава. Това важи за всички, които искат да наемат оркестъра, независимо дали си плащат. Да, бяхме наети от друга партия, но целия оркестър", заяви диригентът Атанасов.

На музикантите им е позволено да поемат ангажименти, но в извън работно време и при условие да не използват служебните инструменти, обясни още диригентът. Със заповед на шефа на читалището не се позволява изнасянето на инструменти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1245

2

rrr11

18.10 2019 в 00:42

Щом е бил 2 мандата, значи е бившият кмет от БСП, Красимир Костов. Типичен социалист.

22193

1

Стефан

17.10 2019 в 22:21

Че това не е ли подсъдно?