Калфин: Няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи

Цветан Петров Последна промяна на 18 август 2015 в 19:00 5074 6

Снимка yambol-life.com

"Няма да има промени в пенсионирането на военни и полицаи, както и промени на възнаграждението им от 20 брутни заплати при приключване на трудовата им кариера в силовите ведомства". Това съобщи в Ямбол социалният министър Ивайло Калфин.

Министър Калфин, заедно с областния председател на ПП АБВ Христо Христов, представи кандидатите за кметове на партията за общините Ямбол и Тунджа - Драгомир Димитров и Здравко Златаров.  

АБВ ще издигне кандидатурите на 93 съветници в петте общини, 47 ще са кандидатурите за кметове, 25 от които собствени. В община Стралджа партията ще подкрепи кандидатура за кмет, която ще обяви по-късно. В Елхово и Болярово АБВ ще се яви със собствени листи. В областта на предстоящите избори АБВ ще се бори за 6000 гласа.

Извън темата за изорите, министърът посочи, че в момента се изгражда информационна система за наемането на работници чрез ваучери. 

През есента ще представим две схеми за наемане на хора. Едната ще е за субсидирана заетост, другата - за наемане на безработни за домашна работа, обяснил Калфин.

Втората схема обаче изисква изграждането на единна информационна система, което ще отнеме няколко месеца. Калфин увери, че в Министерството на труда и социалната политика интензивно работят по въпроса.

Министърът каза още, че са задвижени процедури по обществена поръчка за хранителни помощи за социално слаби граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2015 в 18:50

Те пенсионери на 45, ние на 120 г. Просто нямам думи. Калфин , поне на другите нестигнали до пенсия ни плащай погребениата!

19.08 2015 в 08:51

При предното правителство министър тогава Йовчев искаше да прокара закон за отседналост за кадрите на МВР - полицаите. Много умна идея, която например се прилага от всяка една по-голяма организация, с цел превенция на корупция и закърняване на работното място. Не стана!
Сега Калфин искаше да им реформира пенсионирането, което също когато и да стане ще е закъсняло, ама и той клекна, че обърна и другото листо. Не стана!
Е тия ли са най-големите и важните?! Ебаси и държавната МВРфирма-хоспис!
Съгласен съм, че това са професии, които изпълняват задълженията си там от където населението обикновено бяга, друга категория на труд е, ма тва тяхното на нищо не прилича.
Тва верно не е държава!

18.08 2015 в 22:52

Мамка ви . Можеш да взимаш от инвалидите, но не взимаш от куките. Какво са се преработили тези в армията , бе ... мамка ви ... социализъм в действие. Ами да стнем всички шапкари....

18.08 2015 в 20:51

На всички работещи пенсионирани полицаи и военни да им начислява 50-80% социален данък. Привет.

18.08 2015 в 20:40

А трябва! Първото което трябва да се направи е да се махнат(колко бяха там) педесетината заплати , които получават при пенсиониране!

18.08 2015 в 19:57

Много внимавате милиционерите и шапкарите, дето първите за една стотинка работа не вършат, да не ви се разсърдят! А останалите да ни е>>т манафите зад халите, нали?!