Калфин: Няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи

Цветан Петров 18 август 2015 в 19:00 5875 6

Снимка yambol-life.com

"Няма да има промени в пенсионирането на военни и полицаи, както и промени на възнаграждението им от 20 брутни заплати при приключване на трудовата им кариера в силовите ведомства". Това съобщи в Ямбол социалният министър Ивайло Калфин.

Министър Калфин, заедно с областния председател на ПП АБВ Христо Христов, представи кандидатите за кметове на партията за общините Ямбол и Тунджа - Драгомир Димитров и Здравко Златаров.  

АБВ ще издигне кандидатурите на 93 съветници в петте общини, 47 ще са кандидатурите за кметове, 25 от които собствени. В община Стралджа партията ще подкрепи кандидатура за кмет, която ще обяви по-късно. В Елхово и Болярово АБВ ще се яви със собствени листи. В областта на предстоящите избори АБВ ще се бори за 6000 гласа.

Извън темата за изорите, министърът посочи, че в момента се изгражда информационна система за наемането на работници чрез ваучери. 

През есента ще представим две схеми за наемане на хора. Едната ще е за субсидирана заетост, другата - за наемане на безработни за домашна работа, обяснил Калфин.

Втората схема обаче изисква изграждането на единна информационна система, което ще отнеме няколко месеца. Калфин увери, че в Министерството на труда и социалната политика интензивно работят по въпроса.

Министърът каза още, че са задвижени процедури по обществена поръчка за хранителни помощи за социално слаби граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови