Калфин: Няма нужда от предоговаряне на коалицията

OFFNews 02 август 2015 в 19:52 3179 1

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин

Предоговарянето и преформулирането на коалиционното споразумение не е необходимо.

Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той призова за сериозна и откровена дискусия между партиите от мнозинството.

"Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми, писма и последни предупреждения. Когато имаме съгласие върху целите на политиката, тогава трябва да обсъдим инструментите, с които това се постига. Мисля, че това е възможно. Ако искаме държавата да върви напред, трябва да положим усилия за това нещо. Ако се окаже това невъзможно, очевидно конфигурацията не работи", отбеляза той.

Според него Законът за корупцията трябва да премине през още дискусии, за да не се направят промени, които обаче да не постигат необходимите резултати.

Калфин беше категоричен, че ключът за справяне с демографската криза в България е свързан с икономиката и производителността, а не само с броя на населението. Бедността не трябва да се увеличава, смята той.

"Страните с добра демографска характеристика са страните, които осигуряват на един работещ висок процент на БВП", коментира социалният министър във връзка с доклада на ООН, според който през 2050 година у нас ще живеят около 5 млн. българи.

Калфин беше категоричен, че докато не се създадат условията и услугите за облекчаване на гледането на дете от едно семейство, няма как да има видими резултати по отношение на справянето с демографската криза. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови