Правителството с мерки за борбата с демографската криза до ноември

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 17:16 3371 5

Ивайло Калфин.

Правителството ще трябва да предложи на парламента до края на ноември мерки за преодоляване на демографската криза, предаде БНР.

Според Ивайло Калфин е необходимо да се прави демографска оценка на всеки бъдещ законопроект.

"Предлагам тези три мерки на парламента, за да може демографската политика да стане действително парламентарна дейност: приемане на националната стратегия, изслушване на годишни отчети за нейното изпълнение по конкретните показатели и изработване на механизъм, с който да се прави демографска проверка на всеки един законопроект, който минава през правителството", каза той.

По-рано министърът заяви, че "не е хубаво през интернет и „Фейсбук” да си общуваме в коалицията", като допълни, че трябва да се проведе заседание на Съвета за развитие и призна, че няколко пъти е било отлагано провеждането му.

„Но някой не е казал, че има супер спешни въпроси, които трябва да се обсъдят. В тази ситуация г-н Кънев, когато завърши посещението си в САЩ, ще поиска да има такъв”, поясни Калфин.

Попитан за твърденията на Реформаторския блок, че се бавят важни въпроси и реформи, Калфин уточни, че ако желаят, могат да предложат парламента да работи без почивка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2015 в 19:48

А на някой хрумнало ли му е, че има 1-2 милиона българи зад граница - факт, който задълбочава демографската криза? Че тези българи са се махнали заради корумпираните лайна, които избираме през някоя друга година? Че не се връщат защото ситуацията върви все повече към кенефа, от който са изскочили въпросните лайна? И че заради въпросния кенеф потокът от емигранти е безспирен?

31.07 2015 в 19:28

Като става въпрос за пенсионна реформа... В западните страни възрастта се вдига защото живеят добре, от там им се удължава живота и се увеличава населението. В България не е такъв случая, хората не живеят нито добре нито дълго и населението намалява. Сега Калфин се сетил че имало демографска криза, а това трябваше да му е първата задача, не че ще се реши бързо, но колкото по-рано се приемат мерки толкова по-бързо ще дадат резултат. И пари в никакъв случай не трябва да се дават за да се раждат деца, така бедните създават още бедни и положението се влошава. Трябва да се правят данъчни облекчения и създаване на по-добра икономическа среда.

31.07 2015 в 18:45

Ау, колко добро оправдание да не се захващаме с фалшивите инвалидните пенсии - щото нали ке засегнем елетората на ДПС.

31.07 2015 в 17:43

Това признание ли е на Калфин, че направи пенсионна реформа без да е съобразена с бъдещите промени в демографията. Очевидно да, защото пенсионната реформа е вече приета, а промените за демографията все още не. Е на това му се казва висша класа некомпетентност при това изразена със самочувствие. Бедна ми е фантазията вече колко още бъркотии ще забърка това правителство и кой ще ги оправя после.

31.07 2015 в 17:24

Тоя жалък шут се оправи с пенсиите и застраховките и сега ще направи деца на всички майки.