Йовчев: Акцията в Столична община беше резонна

Нели Чолашка 28 февруари 2014 в 12:12 2311 0

Цветлин Йовчев

Действията, които сме предприели, са абсолютно необходими и резонни, обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод вчерашната полицейска акция в централата на Столична община и в Общинска банка.

Официално никой не съобщи вчера каква е причината за внезапните проверки. Неофициално се твърди, че те са свързани с общинаря от ГЕРБ Орлин Алексиев, шеф на общинската стопанска комисия.

Автокъщата, домът и заведение на Алексиев бяха обискирани миналия петък, след като по-рано беше обявено, че са заловени 1400 кг. кокаин и е разбита група за наркотрафик, която е пренасяла наркотика в гуми за рали "Дакар".

„За всичко, което е предприето по случая, имаме достатъчно сериозни основания. Мисля, че една дискусия във вътрешната комисия на парламента би била много удачна.

Тогава всички народни представители, които са членове на комисията, ще се убедят, че действията, които сме предприели, са абсолютно необходими и резонни. Друг е въпросът защо по много от сигналите не е работено до момента”, коментира днес в кулоарите на парламента вътрешният министър.

По думите му има досъдебно производство и постановление на прокуратурата, което МВР изпълнява.

Единствено наблюдаващият прокурор може да прецени и да разреши предоставяне на информация по случая”, каза Йовчев в отговор на въпрос по какъв казус се прави операцията.

Той обяви още, че следващият началник на НСО няма да е неговият заместник Васил Маринов и въобще няма намерение да се меси в назначаването на нов шеф. В момента службата е без ръководител, след като ген. Тодор Коджейков подаде тази седмица оставка.

Ще има консултации с президента и ще се съобразим с неговото мнение, тъй като той носи цялата отговорност за тази служба, обеща Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови