Quantcast

Йордан Цонев: Дайте да не си убиваме банките

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2014 в 22:11 4967 21

Йордан Цонев

Дайте да не убиваме сами банките си и да не си създаваме проблем сами. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев.

Такъв проблем, какъвто ние създаваме на нашите банки, ако го създадат граждани на ЕС или САЩ и техните банки няма да издържат, категоричен е Цонев.

Нареждат се едни хора на опашка и за няколко дни банковите ликвидни ресурси свършват. Такъв проблем би имала всяка банка във всяко кътче на света, подчерта депутатът.

Фондът за гарантиране на влоговете в банките гарантира банкови депозити до 100 000 евро и ако наличностите във Фонда не стигнат, държавата ще изпълни този ангажимент, напомни Цонев.

Не разбирам защо трябва да отидеш да си загубиш дохода, докато местиш парите си от една банка в друга, коментира той.

Банките в България разполагат с 86 млрд. лева активи. В ЕС съотношението между парите в банките към другите им активи е 4%, докато в България то е 10%, каза още депутатът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2014 в 18:03

Менти капели!

28.06 2014 в 17:39

ДАНС откри телефонни линии за сезиране във връзка с дестабилизацията на банковата система. Освен на телефоните 866 22 11 и 814 70 95, сигнал може да бъде изпратен и на електронен адрес: [email protected] .

В събота сутрин, председателят на най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ Бойко Борисов, без предварителен анонс, се включи в ефира на две национонални телевизии. Смятаме, че с изявленията си в ефира на бТВ и на Нова телевизия, Бойко Методиев Борисов полага усилия за задълбочаване на проблемите около банковата система на Република България. Нещо повече, без да са налице каквито и да са факти, Борисов обвързва развитието на политическите процеси със спестяванията на хората, които са депозирани в банкови институции. Вън от съмнение е, че с непремерените си изявления и целенасочени внушения, Борисов цели да внуши и да предизвика банкова криза, което е пряко нарушение на националната сигурност.

Призоваваме компетентните български институции – Криминална полиция, Държавна агенция “Национална сигурност”, Софийска градска прокуратура, Върховна касационна прокуратура, Комисията за финансов надзор и Съветът за електронни медии – да предприемат незабавни действия по пресичане опитите на български партиен лидер да предизвика банкова криза и оттам да създаде предпоставки за заплаха за националната сигурност.

Настоящият сигнал можете да изпращате на мейл: [email protected]

Стенограми от интервютата на Борисов, в които прави опити за дестабилизация на банковата система и заплашва националната сигурност на Република България:

http://focus-news.net/opinion/2014/06/28/28949/borisov-i-tsacheva-za-konsensusnata-data-za-predsrochni-izbori-i-stab ilnostta-na-institutsiite.html

http://focus-news.net/opinion/2014/06/28/28952/boyko-borisov-nezabavna-politicheska-promyana-chrez-ostavka-na-pravit elstvoto.html

28.06 2014 в 14:45

"Дайте да не убиваме сами банките си" - пак ли да ти даваме? До кога?!

28.06 2014 в 10:50

Още преди една година нормалните хора знаеха и казаха НЯМА ДОВЕРИЕ. Това правителство трябва да подаде ОСТАВКА. Липсата на ДОВЕРИЕ може да разруши всичко. Не може да се управлява напук. Данчо Ментата е част от проблема, част от облъчването на хората и не му отива да се прави на отговорен. Хайде сега като казваше: "Аз си имам избиратели, те си ми имат доверие" да иде на тях да говори за банките.

28.06 2014 в 08:55

Никой нормален няма да тегли пари от банка, щото полит.мафиоти играят театър. Аз бих разследвал медиите- кои учавствуват и пускат и лъжливи слухове и манипулации! И за участие на Газпром в ОМВ и за КТБ се пусна не една лъжа. А, щом медия лъже, подвежда хората. И бих разпитал редакторите кой им нарежда! Ако кажат и го заявят- прощава им се последно! Ако не - разстрел! А който нарежда това директно разстрел. Да ви и скапаните хиени седнали на всякакви постове. Докато не ви жегне напалм хора няма да станете.

28.06 2014 в 08:14

... аз на това му казвам електорална активност...

... хахахахахахаха

... РЕФЕРЕНДУМ за доверието към управлението, дето бесепарите и депесарите му викат ВЛАСТ!

... е ся СУВЕРЕНЪТ ще ви покаже кой кой е!

... хахахахахахаха

Да бе референдума дало - не би чудо видяло! коуега миков
... тегленето от банките не е ПРЕКУИЗИТНО, коуега... и не се предвижда срок за ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГРЕШКИТЕ... хахахаха... СРОКЪТ ИЗТЕЧЕ!

... хахахахахахахаха

28.06 2014 в 07:53

От къде изникна, този , да спасява банките :)

28.06 2014 в 07:29

Това на дебелото момче каза ли го, Мента?

28.06 2014 в 07:27

Къде е властта, МВР, ДАНС. Какво работят. Да хванат хората, които създават паника. Ако има организираност - да я изкарат "на светло". Който в медии разпространява невярн информация за банка да бъде подведевн под отговорност. КОЙ го направи с КТБ - знаем всички - само МВР не забеляза. КОЙ злепоставя ПИБ - чакаме. КОЙ не си свърши работата и Бареков влезе на КС при президента е ясно. Наказани? Подали оставки? Мерки да не се повтаря? Управляващите забравиха какво е елементарна логика. И абдикираха от отговорност. Ако няма да вършат работа да си ходят веднага и да идва служебен кабинет - поне няма да се притеснява в действията си за последици върху изборните резултати.

28.06 2014 в 03:11

Tozi e edin ot nai-dolnite mrusnici.