Изненада: ЦГМ готви стикери за глоба, ще ги лепи на стъклата на колите в София

OFFNews 26 септември 2020 в 09:18 9810 12

Стикер на прозореца на неправилно паркираните автомобили в София ще лепят инспекторите на Центъра за градска мобилност. Това ще бъде знак, че шофьорът е глобен. 

Мярката ще влезе в сила от средата на октомври, обяви шефът на ЦГМ Димитър Дилчев по БНТ. По думите му стикерът за глоба за неправилно паркиране няма да се лепи само в синя и зелена зона, а по улиците на цяла София. 

В момента е готова система и обучаваме хора за налагане на неприсъствени фишове за неправилно паркиране. В близкия месец всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени. С това се надяваме да дисциплинираме проблемните части на София по отношение на паркирането“, допълни Дилчев. 

Ако шофьорът заяви, че не е получил стикер за глоба, тя ще пристигне по пощата, уточни той. Ще има и снимков материал, а фишовете няма да се обжалват. 

Целта е с по-малко хора да можем да санкционираме повече пътни превозни средства и да покрием по-големи терени в столицата. Така местата в различните квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да започнат да се изчистват. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците“, каза още Дилчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

12

JustSoYouKnow

26.09 2020 в 19:46

Това за дерегистрирането не го знаех. Много интересно. Тази глупост, кой я е измислил?

4005

10

Gownowoz Sedarov

26.09 2020 в 16:00

Само КАТ може да налага глоби за неправилно паркиране.
Общината има противозаконна наредба обезсилена от АССГ дело № 8523, и няма право да налага такива глоби.
Свят ще им се извие от съдебни дела и реципрочни обещетения към гражданите.

11529

8

borislavus1

26.09 2020 в 13:15

Трябва да се въведат и необжалваеми стикери за глоба на общината, когато не извършила планиране или не си е свършила работата.

11529

7

borislavus1

26.09 2020 в 13:13

Глобите имат смисъл, когато общината е въвела някакъв ред с достатъчно места за паркиране и следи този ред да се спазва. За синя и зелена зона може би има смисъл.

В кварталите никога не са планирани места за паркиране и има въведен от общината хаос. Там едностранното санкциониране без обжалване е рекет, ЦГМ ще злоупотребява с едностранно налагане на глоби. Бях свидетел как паяк вдигаше коли от калта, където би трябвало да е тротоар или оставени коли в кал на нещо, което би трябвало да е нерегулирано кръстовище.

4821

6

Марто

26.09 2020 в 12:48

Идеята не е лоша, нужно е да се въведе ред, но не с фишове, ами като се построят достатъчен брой паркоместа.
Наясно сме с ръководенето на този ЦГМ, с директорите и отговорните лица. Когато си върнем държавата, тези ще бъдат подведени под съдебна отговорност.
Сметката ще си я платят, ясно е.

8074

5

JustSoYouKnow

26.09 2020 в 10:49

Глобяване на неправилно паркините****

8074

4

JustSoYouKnow

26.09 2020 в 10:48

От кога има задължителна гражданска за коли извън движение???? Ново 20. Ако си си държиш таралясника в частния си имот можеш да го караш и без гражданска и без технически. В момента, в кокто си на общински път си участник в движението и спазваш правилата.
Аз лично аплодирам идеята за по обширно паркиране на непраеилно паркиралите, понеже ми е писнало от аграрен тероризъм и не искам да се чудя как да имам видимост към пешеходна или да се моля на завой този дето е по главния път да кара бавно и да се оглежда понеже няма как да го видя.
 
X

Ще се напълни ли Европарламентът с глашатаи на Путин