Илия Кузманов: МВР беше 'случайно' пропуснато в увеличението на заплатите с 30%

OFFNews 19 ноември 2020 в 19:01 3378 3

Снимка БТА

Цялата система на МВР беше "случайно" пропусната в постановлението, с което се регламентира увеличение на заплатите с 30% в 34 държавни институции 

Това заяви Илия Кузманов пред бТВ, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР. По думите му в момента законът задължава политическото ръководство да води преговори с протестиращи.

"Нещата вече подминаха парите. Нещата вече определено са обидни. Колегите дори не са и гневни, те са бесни, защото аз, като казвам провокации, те наистина следваха една след друга. Първата провокация беше с това, че минимално приета от нас, в рамките на преговорите, първото увеличение, или тези 5%, бяха обявени от синдикат, който нямаше активни действия до момента. Някой се опита да им присъди служебна победа", заяви Кузманов относно това, че в началото на ноември Синдикат "Огнеборец" обявиха, че премиерът Борисов е поел ангажимент увеличението да е 15% от 1 януари. 

Той обясни, че синдикатът е в рамките на МВР и представлява 900-1000 души.

Няма никакъв ефективен диалог между властта и служителите на МВР, даже обратното. Работещите в МВР са обект на "чудовищни провокации" от страна на политическото си ръководство и на парламент, и правителство, стана ясно от думите му.

"Кого представляват да отговарят те самите, но в никакъв случай нямаха протестни действия до момента", добави Кузманов за синдикат "Огнеборец".

Той е категоричен, че МВР е в челната тройка на една от държаните администрации, които са на първа линия с борбата срещу пандемията.

Кузманов добави, че случилото се до момента най-вероятно ще доведе до решение за нов национален протест – този път пред Народното събрание.

"Не можем да направим ефективна стачка, но ефективен протест с колеги, които са свободни и не са на работа, можем да направим. При всяко положение формата ще е нова и много разчитаме вече и на гражданите, защото то е и предизвикателство към тяхната интелигентност", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

3

tough

20.11 2020 в 08:50

Алеле, доживяхме милиционерите да се борят срещу коронавируса :D Сигурно затова само макетата са по-зле от нас в тая борба.
 
X

Да помогнем на украинските деца!