15% увеличение на заплатите на служителите в МВР от 1 януари

OFFNews 03 ноември 2020 в 17:35 4030 3

Снимка БГНЕС

Премиерът лично пое ангажимент за увеличение на възнагражденията с още 5%, което означава, че общо, от 1 януари 2021 година се предвижда увеличението на заплатите на служителите в МВР, да е 15%. Другият ангажимент е да се компенсират всички служители на пожарната, участвали в ковидкризата, с идентични индивидуални финансови награди.

Това съобщиха от Синдикат "Огнеборец" след среща с вътрешния министър Христо Терзийски, предаде БГНЕС.

"Успяхме да договорим, подлежи на разговор с нашите колеги и ако те не са доволни, ще обявим протести. Получаваме половината от исканото", казаха още от синдиката.

"Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвидят в Бюджета за МВР по перо Персонал за следващата година финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5 процента. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15% от 1 януари", каза Венцислав Станков.

Другият ангажимент, който е поел Борисов, по думите на Станков, е да се компенсират всички служители на пожарната, които са участвали в преодоляването ковидкризата и намаляването на последствията от нея, да бъдат наградени както всички служители от полицейските структури с идентични финансови награди индивидуални.

От синдикат "Огнеборец" заявиха, че тепърва ще обмислят дали да има протести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

3

Руми Лазарова

03.11 2020 в 23:17

А кога ще видим имената на тези полицаи, които се гавриха с момчетата и момичетата зад колоните на сградата на Министерския съвет???????И си правиха селфи с момичето, а момчетата биха и задържаха БЕЗ НИКАКВА причина за няколко дни???? ИСКАМЕ да видим наказанията им!!!!!!
Задържаха 126 от протестиращите на 2-ри септември и на всички тях бяха СНЕТИ обвиненията. РАЗБИРАТЕ ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА???? А полицаите се подхилваха, защото знаеха, че има провокатори и знаеха КОИ СА ТЕ. Но арестуваха образовани младежи, които на светлинни години от тези мутри. Но какво друга да се иска, след като БАШ главатарите на държавата са милицонери!
Не разбрахме наказанието и на попадналите на грешен адрес полицаи, които измъчваха живеещите там.

Искаме да видим списъка на "КЛЕТИТЕ 80 полицаи", които протестиращите са вкарали в болница по налудничавите приказки на ледения блок Сачева, противник през 2013 г. на Бориксов, като го нарича диктатор. ДА НЕ СЕ ОТМИНАВАТ ЛЪЖИТЕ! Гнусно е!
ОСТАВКА!

2900

2

Руми Лазарова

03.11 2020 в 23:07

Типична политика на МУТРА СТРАХЛИВА. Който му поиска - пуска. Зависи колко го е страх от този, който иска. А нашият тулуп, който раздава пари безразборно като за последно (А ДАНО!) дава ли дава. Това да не е от неговото чекмедже, та да се стиска?
Идва ми и друго наум. Нали с другия милиционер-политик Каскета се правят на годпод(и), за него важи правилото: "Искай и ще ти се даде".
Така че народе, искайте, просете, настоявайте, изнудвайте. Това е сегашната държавна политика.

ОСТАВКА! Мутри, СБОГОМ!

11769

1

Dafack

03.11 2020 в 21:51

а на медиците кога?!? Или МВР ще ни лекува от догодина?