И Апелативният съд сложи край на твърденията за опит за убийство на Пеевски

Юлиан Христов 19 юни 2014 в 11:10 3843 2

Софийски апелативен съд (САС) прекрати днес производството по мярката за неотклонение на тримата обвинени за подготвяно убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. 

Вчера прокуратурата оттегли искането за постоянен арест на Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев, след като станало ясно, че срещу тримата няма доказателства, които да ги уличават в повдигнатите обвинения.

От съобщение на прокуратурата в четвъртък стана ясно, че прокурори от Апелативната прокуратура и ВКП са извършили проверка на делото. В резултат те установили, че доводите на Софийска градска прокуратура, с които се иска постоянен арест за тримата задържани, не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста.

За днес беше насрочено делото за мярката за неотклонение на тримата на втора инстанция. Съдът нямаше друг ход освен да прекрати производството. 

В съда днес, за да чуят определението на съда, дойдоха двама от обвиняемите - Венцислав Върбанов и Георги Христов. Третият - Красимир Методиев, не дойде днес в съда. Той е в прединфарктно състояние и е под лекарско наблюдение.

Върбанов и Христов отказаха да коментират каквото и да било. Адвокатът на Георги Христов обясни, че клиентът му все още е обвиняем за опит за убийство. Той обясни, че тримата били подслушване от седмици и с решение на прокурор от СГП са били задържани. Според адвокат Николай Хаджигенов срещу тримата няма никакви доказателства за това, че подготвяли убийството на Пеевски.

Сега на ход е прокуратурата, която трябва да прецени дали да прекрати цялото производство. Обвиняемите са категорични, че ще търсят правата си в съда в Страсбург. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!