Quantcast

Планирали да убият Делян Пеевски през май

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2014 в 19:59 16789 36

Делян Пеевски и Цветан Василев, когато още бяха приятели

През май тази година е бил планиран опитът за убийство на Делян Пеевски, заради който са обиските в офисите на Цветан Василев и заради който са арестувани трима близки до него лица, съобщи "Дневник".

Според електронното издание имената на арестуваните са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Те са били задържани в 6 часа сутринта вчера в домовете си след претърсване.

Планираното покушение обаче така и не е било осъществено. В постановлението за привличането им като обвиняеми, пише, престъплението е останало неизвършено поради независещи от тримата арестувани причини, твъри Дневник.

По информация на OFFNews още преди 3 месеца е имало сигнал, че се планира убийството на Пеевски.

Тримата обвинени са арестувани от служители на бившия ГДБОП, който сега е част от ДАНС. Пеевски оглави ДАНС точно преди година и това стана повод за масовите протести.

Името Георги Христов съвпада с името на изпълнителния директор и член на Управителния съвет на КТБ, който днес даде пространно интервю пред Би Ти Ви.

Той съобщи, че разпитаните служители на КТБ са 6, а не 12 души, каквато е информацията до момента. Един от разпитаните е самият Христов.

Сред разпитаните не са Орлин Русев, Илиан Зафиров и Цветан Василев, който в момента е в чужбина.

Дългове на Пеевски към КТБ предизвикали напрежението

Фирми, за които се твърди, че са контролирани пряко или непряко от Делян Пеевски, са обект на съдебни действия от страна на КТБ, както и други, които са длъжници на банката, заяви Георги Христов в интервюто си по Би Ти Ви.

Причината е не друга, а това, че те са спрели да обслужват дълговете си, потвърди Христов.

Аз не мога да кажа какво е първо - дали скарването между Цветан Василев и Делян Пеевски е било по ред други причини и това е довело до нежелание да се обслужват кредити, или обратното - невъзможността на г-н Пеевски да обслужва дълговете си. Но факт е, че ние, като управляващи чужди пари, сме длъжни да защитим тези наши активи, коментира Христов.

Пеевски: Нямам дългове към КТБ

Нито аз, нито моето семейство имаме необслужвани кредити в КТБ, заяви Делян Пеевски, когото "24 часа" е потърсил за коментар на интервюто на изпълнителния директор на КТБ Георги Христов пред бТВ.

Пеевски е заявил, че още в понеделник ще изпрати писмо до банката, в което ще поиска извинение за тези твърдения. "Ако не получим извинение, ще уведомим БНБ за действия на изпълнителния директор Георги Христов, които се разминават с поведението на един банкер. Той изнася неверна и лъжлива информация за клиенти на банката. Ако не получим подобно извинение ще помолим БНБ да вземе лиценза на изпълнителния директор Георги Христов", е казал Пеевски пред "24 часа".

Той е коментирал информациите за готвеното покушение срещу него с думите: "Нека компетентните органи си свършат работата, аз нямам какво да кажа".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2014 в 07:27

Той изнася неверна и лъжлива информация за клиенти на банката.

Нали не е клиент...ква информация!?

15.06 2014 в 00:15

Пееевски и цацаратурата тотално се освиниха с тоя скандал, с който иска да лъснат зурлата на мамин Делян и да го изкарат жертва, защото Василев не иска да изпере хонорара на Доган за Южен поток, видите ли.

15.06 2014 в 00:13

Делян го самоубиха с тоя ДАНС! Една година по-късно хората пак искат оставката на тая престъпна коалиция.

14.06 2014 в 18:20

не са планирали, ако бяха - щеше да се е случило.

14.06 2014 в 17:35

Този медиен конфликт се предизвика единствено и само заради медийните маши на Пеевски - ПИК и всички останали жълти парцали. Но по-лошото е, че Пеевски ще използва българската прокуратура за да си отмъсти лично на Василев и да "му се опростят" задълженията. Доколкото разбирам от други сйатове проверката на самия Пеевсеки е замразена.

14.06 2014 в 14:27

Е, това вече не е истина и малките деца знаят, че шопарите ги колят на Коледа, кой ще тепа свинчо през май и защо, от това жалко прасе нищо не зависи, а иначе то е кротко, не квичи, не бяга, зурлата му е все в червената помията, е вярно, поизсили се и наклепа с червена кал някоя и друга мутра, ама мафията не е толкова тънко обидна, за някое и друго глухо грухтене да не дочака Коледа и да се изложи.

14.06 2014 в 12:53

Планирали убийството през май, сега да не би да виждаме живите мъртви наистина? :)

14.06 2014 в 12:49

Пеевски сам е решил да се затрие хахахах :) всичко е кампания срещу Василев, голяма война се е разиграла напоследък, мислите ли,че човек,който определено има много за губене би си сложил торбата в главата като организира подобна мокра поръчка???

14.06 2014 в 12:24

Правилно трябва да се разследва защо още не са го гръмнали както други подобни "успяли хора" в държавата.

14.06 2014 в 11:57

Veselka I love u :*