„Твърденията за опит за убийство на Пеевски са научна фантастика“

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2014 в 07:52 7685 8

Адв. Николай Хаджигенов

Снимка Нова тв

Адв. Николай Хаджигенов

Твърденията за опит за убийство на Пеевски "са не просто фантазия, а научна фантастика".

Това заяви адв. Николай Хаджигенов пред Нова тв. Той е адвокат на Георги Христов - един от задържаните и освободени поради липса на доказателства по обвинението за опит за убийство на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски.

Според информация на в. "Преса" тримата проучвали два месеца къде да заложат бомба, която да убие Пеевски, а имали и четвърти човек, който се съгласил да стане свидетел на прокуратурата. Атентаторите били готови да прибегнат и към убийство с огнестрелно оръжие. В крайна сметка избрали да заложат бомба срещу Пеевски в хотел в полите на Витоша, който той често посещавал. Атентатът трябвало да бъде извършен през месец май.

Планът е бил разкрит от охранител на Пеевски. С гарда се свързали двама от атентаторите и му предложили 50 000 лв. за информация за режима на живота на ДПС депутата. Охранителят трябвало да носи GPS, докато придружава шефа си, за да бъдат следени.

Според запознати веднага след това започнало подслушването на телефоните на четиримата, както и тяхното външно наблюдение. Заедно с тях е подслушван и телефонът на шефа на Корпоративна и търговска банка (КТБ) Цветан Василев.

Василев се сочи и като поръчител.

"Четох СРС-тата с огромен интерес. В тях никъде не се споменава нито убийство на Пеевски, нито бомба, нито Цветан Василев, нито клиентът ми. Той фигурира единствено в обвинението за опит за убийството на Делян Пеевски", каза адв. Николай Хаджигенов.

"Единствената връзка на Христов е личното му познанство с Цветан Василев, включително бизнес отношения. Доколкото знам, са приятели от години. Отношенията им включват кредити, сделки с "Булгартабак". Клиентът ми няма криминално досие", каза адв. Хаджигенов.

Между двамата няма сложни взаимоотношения. Има проблем с последната сделка - платили са цигари, които не са били доставени от "Булгатрабак". Оказа се, това няма нищо общо със ситуацията.

В СРС-тата не се говори за убийството, за Делян Пеевски говорят само неговите хора.

За самия "опит" адвокатът каза, че разпространената версия е "относително вярна, но това е нещо, което казва свидетелят на прокуратурата. Има такъв опит, но това го казва Бисер, който звъни на охранителите на Пеевски, на които казва "Ела тук и ще изкараме едни пари".

За въпросния Бисер адвокатът каза, че е бил представен на клиента му "като някой, който ще участва в някакви сделки".

"Няма връзка между това и моя клиент. Единственото споменаване на Пеевски е, че охраната му казва, че има опит за пробиване охраната на Пеевски", каза адв. Хаджигенов.

Той определи обвинението на прокуратурата като "бизнес или политическа поръчка".

На Георги Христов не са били дадени необходимите му лекарства при ареста. "Моят клиент има хипертония вторар степен и диабет. Но като ги задържат, защо да им дават и лекарства... В крайна сметка съпругата му е била допусната да ги занесе. Клиентът ми е стабилизиран и е добре.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2014 в 11:42

Ама много ясно, че е така! Пеевски се опитва да се изкара жертва и да набеди някой, че е решил да го убива. Хората усетиха замисъла му още в първия ден и така още повече народ го мрази. Няма спор, че дните му са преброени в политиката.

16.06 2014 в 11:25

То не е НАУЧНА фантистика, то е слаба и бедна фантастика на едно дебело момче, което иска да си отмъщава за личните си неволи срещу едно физическо лице, посредством удар върху неговия бизнес. Всичко това е цирк - цирк дирижиран от хора, които "си избраха тази прокураутра и този прокурор".

16.06 2014 в 11:19

Ама този сериозна цена си е сложил, щом някакви 50 000 само на бодигарда за да каже за маршрута! Това е някакъв абсолютен виц. В България има толкова хора които биха го свитнали безплатно и не само него ами цялата ни политическа класа!

16.06 2014 в 10:48

Хората около Пеевски се оказаха големи сценаристи, след като сътвориха подобен шедьовър с помощта на прокуратурата и естествено медиите на десепарчето. Театрото обаче някак си не минава пред съда, а и на хората им става ясно за какво иде реч - Делянчо жертва, а в същото време натиск върху Василев и банката, с един куршум - два заека. Тоя филм вече сме го гледали.

16.06 2014 в 10:34

Големи измислици-премислици с този Пеевски. Още малко и
ще слоцжат в списъка на ФБР за най-опасните хора в света след Бен Ладен. Мисля че няма нужда от такава медийни димки.

16.06 2014 в 10:29

Огромна фантастика, дори достойна за награда. Само, че нищо от всичко изписано и казано по медиите не е истина. А пеевски, колкото и да се мъчи, няма да успее с тази акция и манипулация, единствено настройва хората срещу себе си. Идва време за избори, ясно е за какво иде реч.

16.06 2014 в 10:07

Това показва какъв е манталитетът на нашите бизнесмени - поръчват се един-другиго

16.06 2014 в 09:49

не "научна", а "ненаучна".