Главният мюфтия обеща да пази България от радикален ислям

OFFNews Последна промяна на 28 март 2016 в 15:59 2626 7

Главният мюфтия обеща да пази България от радикален ислям

Главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи заяви, че работата с мюсюлманите в България трябва да продължи, така че да не се допускат "радикално мислещи елементи". Това стана по време на конференцията "Мюсюлманско изповедание 2016-2021" в София.

"Ние като мюсюлмани сме длъжни да покажем реалното лице на исляма, а това е, че ние като мюсюлмани, последователи на тази религия не желаем лошо на никого", Хаджи. Той посочи, че за мюсюлманите от най-голямо значение е този мир и разбирателство, което е било векове наред в България да продължи и нещо повече, това да бъде предадено на другите страни, тъй като може да се възползват от нашия опит.

"Аз винаги съм заявявал, че България има, с какво да се гордее", каза още той, цитиран от БГНЕС.

Главният мюфтия допълни, че трябва да се направи всичко възможно, за да продължи работата с мюсюлманите в страната, за да не се допускат в страната радикално мислещи елементи, защото това е вреда за цялото общество и за мюсюлманите.

"От друга страна ние като български граждани и мюсюлмани, изповядващи ислямската религия ще продължим да отстояваме това, което ни се предлага по конституция и законодателството в България. Относно въпроса за изграждане на втора джамия в столицата, Хаджи посочи, че този въпрос е бил вече многократно поставян. "Мюсюлманите, които са в София-единствената джамия в града Баня баши, не е достатъчна. Вие сте свидетели, че всеки петък голяма част, може би по-голямата част от молещите се изпълняват молитвата си на тротоара, което е крайно неудобно и крайно неприятно. Така че ако се намерят далновидни политици, да решат този въпрос, ще бъде добре за всички”, подчерта главният мюфтия. Според него джамиите се определят от това доколко са необходими спрямо броя на мюсюлманите.

Относно месчита в кв. "Люлин", Хаджи посочи, че той е законен и има регистрация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2016 в 18:56

Вълка е в кошарата.

28.03 2016 в 18:28

Този бодрумлия на снимката първом да обясни откъде в Интернет се появиха факсимилета на документи, показващи че е приемал дарения от забранени в България уахабистки фондации.
Отговорът, че такива документи нямало в архива поражда само усмивки, и може да измами само наивници. Виж, такива като ДАНС би трябвало да се заинтересуват дали такива документи наистина е имало, и ако са унищожени, дали не се касае за документно престъпление, отделно от вземане-даването на незаконно дарение.

28.03 2016 в 18:07

Верваме му.

28.03 2016 в 17:39

Все едно Владо Кузов да обещае ,че ще се грижи за деца,ей така ми звучи това изказване ,педали евроатлатлантици,съюзниците ви Турция и Саудитска арабия не спират да подкопават държавността ни ;)!!!

28.03 2016 в 17:03

Щом я докарахме до там мнозинството да се пази от малцинтвото.. смятай колко сме толерантни с тях..

28.03 2016 в 16:17

За информация - уахабизма се свързва със 700 терористични акта с общо над 7000 жертви от 1981 до 2006 година.

Как ще коментира това главния мюфтия?

28.03 2016 в 16:13

Този г-н ли беше на хранилката на уахабитски екстремисти???