Реформатори искат ДАНС да провери молитвения дом в "Люлин"

OFFNews 11 март 2016 в 12:16 3636 0

Реформатори искат ДАНС да провери молитвения дом в

ДАНС да проверят случая с молитвения дом в "Люлин". Това е поискал депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев. Повод за това е репортаж на "Господари на ефира" и публикация на OFFNews. "В репортажа се вижда как депутат влиза в молитвения дом, собственост на лице, за което се твърди, че в миналото е извършвал агитация против държавата", съобщават от партията.

"Ще настоявам шефът на ДАНС да бъде изслушан по този въпрос в Парламентарната група на РБ", заяви депутатът. Според показаните кадри на традиционната молитва в петък присъстват дипломати от няколко държави. Сред гостите и бившият депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов, който е част от новия политически проект на Лютви Местан.  

"Религията и политиката не бива да се смесват, именно затова положихме толкова усилия да бъдат приети промени в Изборния кодекс, чрез които забранихме агитацията от духовни лица, каза Делчев, като визираше приетото вчера на първо четене предложение за изменение в ИК, направено от РБ", заявил Делчев.

Той допълни, че РБ обмисля законопроект за изменение на Наказателния кодекс, където да се допълни пропуснат текст. В момента НК забранява участието в политиката на религиозни институции, но не и на отделни духовните лица и това също трябва да бъде криминализирано, категоричен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови