Ген. Михов: Външни сили искат да обезоръжат българската армия

ОFFNews Последна промяна на 06 май 2015 в 21:52 8832 17

Ген. Михо Михов.
Ген. Михо Михов.

"През юни месец правителството ще бъде изправено пред решение, което може да бъде конституционно нарушение. Член девети в Конституцията гласи, че въоръжените сили са гарант на суверенитета. Кой има право днес да наруши Конституцията на България, като продаде или преотстъпи въздушния ни суверенитет".

Това заяви председателят на комисията по отбрана към парламента ген. Михо Михов пред ТВ7.

Според него до трудната ситуация - страната ни да няма техника, с която да пази небето си, се е стигнало след бездействието на няколко поредни правителства.

Той бе категоричен, че трябва да се потърси решение, при което български пилоти да пазят въздушните граници, както и че очаква Конституционният съд да се самосезира, ако се стигне до ситуация, в която правителството предостави това право на чужди въздушни сили.

„При предишното правителство на ГЕРБ се говореше за седемстотин милиона долара, необходими за закупуването на нов тип многоцелеви изтребител. Някой се уплаши, някой започна да атакува това предложение. Аз имам чувството, че външни фактори искат напълно да обезкървят българската армия, да я обезоръжат. Това ще се получи по отношение на руските оръжия, които са добри. Нямам никакви съмнения, че и в момента, ако трябва да спасим „Ер полисинг“, ние трябва да търсим или МИГ-21 или МИГ-29 и съюзни държави, които могат да ни помогнат - като Полша и Румъния, но с наши български пилоти“, посочи ген. Михов. 

Ген. Михов определи като неработеща тезата за това, че като член на НАТО и ЕС, България не се нуждае от силна армия. Според него ако страната ни иска да бъде пълноправен член на Алианса и да е в състояние да гарантира сигурността си, то трябва да си осигури поетапна модернизация на всички видове войски.

„Наличието на военна мощ, на боеспособност във въоръжените ни сили надеждно осигурява охраната и отбраната на въздушните, морските и сухопътните ни  територии“, посочи в заключение той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2015 в 09:52

Михов, ти си отрепка, а не генерал!
Сега командващият ВВС - генерал Радев е Истински Генерал. На Програмния съвет проведен на 30 април (докато Началника на Отбраната и заместника му са в "командировка"), Генерал Радев се е борил със "зъби и нокти" да му се разреши да похарчи собствени ВВС средства за ремонта на МИГ-29. Руснаците са били готови на всичко, само и само "да ни свършат работа".
2 часа в предпразничния ден Генерала е борил оная фльорца зам министър Йосифова, дето със сълзи на очи им е обяснявала, че не може да допусне такова нещо, защото има друга политическа поръчка, и на бюрото на министър Ненков има от 29 април подписан договор с поляците, за по 5 милиона евро месечно, за 1 година. Но това не било да плащаш луди пари на чужда държава, защото Полша била наша, от НАТО.
За първи път от 25 години насам генералитета се е обединил около "свой", но накрая ги е предал пак "свой" полковника от резерва Добри Тотев, да се знае името му. Мекере от класа.
И Тотев като постоянен секретар на МО обещал на Генерала Радев да го уволни до края на месеца :)

08.05 2015 в 06:22

Армия просто няма,благодарение на разни предатели начело с Паси!!!
Сега се ходи по мисии да търкат гърбовете на американците!!
Всичко се вижда и се знае,цялата истина,никой няма да избяга от Възмездието!

07.05 2015 в 22:19

до:румен стоянов
Прав си , брат , ама с тая сметка дето си я спретнал , трябва да убедиш американците да ни харизват 1/3 от военния си бюджет за поне десетина години напред. Иначе много хубаво(и точно) си го написал.

07.05 2015 в 19:37

Нали по Ваше време изпълнихме План 2000? Тогава можеше да се организира отпор. Помните ли оня военен съвет с ген. Колев като н-к на ГЩ през ноември 2000 г., когато командирите не одобриха поредното редуцитане и съвета беше прекратен, след като Свинаров, изведе от съвета "копието " си Соня Янкулова?
В армията всичко се организира от "горе" иначе другото от "долу" споделя съдбата на свинаря Ивайло или прекратения курс за приучване на Миг-21 в Граф Игнатиево лятото на 1990 г. ,когато инструкторите отказаха да летят. И каква беше съдбата им след това?! Всички един по един бяха уволнени.

07.05 2015 в 16:50

Г-л Михов,

Великият Български Народ е казал:

- “Никой не си пали къщата, преди да е построил нова…!”
(…а ние си съсипахме армията и службите за сигурност, без да ги заменим с нещо ефикасно…)

- “ХОРА, БДЕТЕ…!”
(не спете с отворени очи)

– Враговете на България приспаха чувството ни за самосъхранение… Приличаме на хипнотизирано зайче пред змия боа…. В същото врече и на изток и на запад Фашизма надига глава…, а от юг и от запад към земите ни пълзят исляма и католицизма, а ние пак сме без армия… и със “скопени” служби за сигурност…!!!
(…и за фашизма и за исляма и за католицизма националните флагове нямат значение…)

- А “БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ, ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ”…!!!

Време е да преодолеем Ньойските си комплекси на победена държава…
- Армията ни безусловно ТРЯБВА да се възстанови…! Независимо кой ще е врага ни, за да пазим суверенитета си след сключване на ОФСЕТНИ сделки:
(Това са стандартни сделки за умни държавници-родолюбци със 100 – 110% обратни инвестиции във ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНИ цивилни заводи и фабрики, в които могат да се разкрият поне 50 000 основни работни места и натоварят други 200 000, а високите технологии ще предизвикат Виокотехнологична Революция в примитивната ни икономика.)
Безусловна трябва да имаме:
- Военна академия и три военни училища (СПВ, ВВС, ВМС).
- Три механизирани корпуса със 60 000 бойци (София, Варна и Бургаз)
- Отделна бригада за “Въздушно-земни-морски” операции (Пловдив) от 6 000 универсални професионалисти.
- 1 800 оръдия и миномета над 100мм., 1 200 БМП, 600 танка.
- 60 бойни всецелеви самолета “Грипен-NG ”, шведска система за ДРЛО (каквато има Гърция)…, Център за “Въздушно-земно-морски суверенинет”, 30 бойни и 30 транспортни вертолета (с еднакви двигатели и основни системи), 12 транспортни самолета “Спартан” (три въоръжени за помощни/специални операции).
- 8 корвета с водоизместване 800 – 1 000 БРТ (с увеличена автономност и възможнасти за борба с плаващи, подводни и въздушни цели), 6 подводници -“ловци”, трални сили, бригада брегова охрана с ПКР.
- “Инженерен корпус” за незавършилите средно образование и алтернативна служба без оръжие…!!!
- “Смесен” принцип на комплектоване…

- Само така ще имаме малка, но боеспособна армия – Щит на България…!!!

Великият Български Народ е казал…:
- “Който не иска мира – нему секира”
(само, че тя трябва винаги да ти е под ръка…)

Това е истината.

КАЗАХ…!
.

07.05 2015 в 11:44

Току някой решава да се прави на мъдрец и след като 100 г. е рушил, почва да критикува, че и другите правят същото като него. Колко трябва да си тъп, за да чакаш 25 г., за да ревнеш, че сме останали без армия, че здравеопазването и образованието били разрушени, че социалната политика хич я няма, че правосъдната система не работи, че хората са все така бедни, че, че, че... държавата вече я няма. Всички крадоха, рушиха и предаваха страната, никой не е виновен и до днес и току ми се правят на умни. Спрете да залъгвате овцете с НАТО и ЕС, ами се погрижете тази страна да просперира! Уви, това няма кой да го чуе, заети са с крадене на европейски фондове.

07.05 2015 в 10:33

"...Навремето (точно през 1990) ИМАХ МЕРАК да стана ЛЕТЕЦ-ИЗТРЕБИТЕЛ..."

Ма ти и сега си такъв бе миличък, само че си в друга категория - НУРС.
:)))))))))

*
Да бъдем благодарни на Провидението, че не си искал да станеш летец-политик, а си се примирил само с ежедневните подаяния на цеко ушака в прослава на герП(утки)

07.05 2015 в 10:10

до 04 абе бате Влади ти си прекрасно доказателство до какво води занемарената при ГРОБ психиатрична помощ Япония и Германия седнал да ми обсъжда такива като теб точно пикаят срещу влака да го спрат ...ама то стая липса на лекарства (пардон това голямо "европейско развитие " е така

07.05 2015 в 06:34

В интерес на резаците и мангалите е да нямаме въоръжени сили !!!!!

07.05 2015 в 06:25

”Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. ПРОСТО СИ ПОМИСЛЕТЕ ЗА КОИ ДЪРЖАВИ НЕ Е УДОБНО БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ. БЛИЗКО Е ДО АКЪЛА