Ненчев: Имаме няколко МиГ-а, няма основание за безпокойство

Според военния министър темата с лошото състояние на авиацията ни се преекспонира

OFFNews Последна промяна на 04 май 2015 в 12:36 3469 3

Бойната ни авиация има "няколко" изтребителя, които са в състояние да охраняват въздушното пространство.

Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев, цитиран от БГНЕС. Коментарът му беше направен по повод изказаните опасения от командира на ВВС ген. Румен Радев, че бойната ни авиация може да остане само с два годни изтребителя за охрана на въздушното ни пространство. 

На въпрос колко изтребителя МиГ-29 летят в момента, Николай Ненчев отговори: "Имаме няколко МиГ-а, които изпълняват своите задължения и смятам, че няма основание за безпокойство. Тази тема като че ли се преекспонира в обществото. Няма основания на този етап за безпокойство, ще продължим да охраняваме въздушното си пространство."

Попитан за ремонта на тези изтребители, министърът припомни, че са водени преговори с Полша. "Около 80 и няколко милиона в цялата сума, ако искаме да ремонтираме няколко от МиГ-овете, които трябва да продължат. Другият вариант е около 24 млн. за два, доколкото разбрах от ген. Радев, които биха могли да ремонтираме в рамките на тази година, за да гарантираме, че до края на следващата няма да имаме основание за безпокойство", каза министърът.

От носещите към момента дежурство военни пилоти, само трима не са достигнали критериите за пенсиониране. Останалите, въпреки че са в пенсионна възраст, продължават да служат със съзнанието, че ако напуснат, авиацията ще бъде ликвидирана. Снимка: Боян Георгиев.

Към момента няма резултати от провежданите разговори в Полша за ремонт на руските ни изтребители. Причината е в това, че Полша няма лиценз да извършва ремонт в трети страни. Другите два варианта са ремонтът на изтребителите да бъде извършен в Украйна или Беларус, но те са също толкова неработещи, още повече, че втората държава попада в графата „руски сателити“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.05 2015 в 10:10

-ХЕЙ,ПЕДАЛИ, ЗА ДА НИ ТРОВИТЕ , ОЩЕ, НЕ ВИ ТРЯБВАТ...ДРУГИ !!!
Какво наистина се случва над моя град! http://www.budnaera.com/201502/1504221640.html#ixz
Мнозина вярват, че се работи за интензивно "запрашаване" на населението на тази планета от въздуха с биологични токсини от тайни организации, които са собственици на политически и дори военни институции. Фактът е, че това са специално модифицирани, непознати, нерегистрирани самолети, които летят на голяма надморска височина и които, преди всичко, не дават отчет на нито една въздушна служба, защото са на армията.
Химическият състав на тези агенти действат в ущърб на човешкото тяло и имунната система. Населението е болнаво, слабо, убива се възможността за действие и активиране на способността на мислене и бунт срещу манипулацията.
Да започнем сами с изследвания и поне да се запитаме - какво наистина се случва над моя град! /e-zdravey.com/
.................................................................................................................... ..............
Думата Chemtrails предизвиква много спорове, свързва се с теориите на конспирацията.
Възможно е световните правителства да правят нещо,за което гражданите нямат представа. Обезсърчително предположение,но не е невъзможно.
Дали това се случва със следите от самолети?
"Chemtrails е дума, която произлиза от английската дума contrails, която означава бели ленти/следи, знаци, които оставя самолетът на небето и chemicals термин за химикали", казва Йосип Милошевич, съдебен експерт по въздухоплаване. И докато мнозина ще попитат какво е спорното тук, има хора, които са подозрителни. Обяснението не е мистично, накратко - следи от самолет.
Но когато проверите в интернет за понятието chemtrails ще ви излязе много информация. Ето само малко: Contrails или chemtrails? Това, което виждаме на небето, което изглежда много странно, са следи, които възникват от изпускателните клапани на самолета. Нормалните следи на височина над 10000 фута се превръщат в ледени кристали и могат да останат във въздуха до 20 минути, което е присъщо на обикновените конвенционални кондензационни следи (contrails). Противно на тях, химическите следи (Chemtrails) остават да висят във въздуха с часове, без да се разпръсват, а след това бавно се разпространяват и обикновено образуват мрежа или форми, които не биха се очаквали от обикновените реактивни самолети.
До сега, докладите за появата на chemtrails идват от държавите-членки на НАТО, докато медиите избягват да пишат за тях.
През последните няколко дни станахме свидетели на изключително пръскане на всички големи градски, но и селски райони над целия Балкански регион. Въпреки агресията, която се провежда с дни на небето, проблемът "Chemtrails" остава малко известен на широката общественост, почти винаги е игнориран от всички съответни национални медии. Благодарение на обикновените хора идват доклади от почти всички балкански страни, а снимките говорят повече от думите.
Четете още на: http://www.budnaera.com/201502/1504221640.html#ixz

-МАМКА ВИ ПОВТАРЯТЕ...ЧЕРНОБИЛСКИЯ ВЗРИВ,ПОТАЙНО,КАТО ПРЕХВАЛЕ
НИЯ ВИ ТОДОР ЖИВКОВ И ЦК НА БКП-то,бе,ТРЯБВА ДА ВИ ЗАКОЛЯТ БАШИБОЗУЦИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО ... НИЕ СМЕ Гмеж-ж-ж , страхлива !!!
ДАНО ИЗМРЕТЕ , СКОРОПОСТИЖНО , ЗАРАДИ ТОЗИ ... ГЕНОЦИД , ИЗРОДИ-И-И-И-И !!!!!
........Болести, които съпътстват Chemtrails.....
http://www.budnaera.com/201502/1504221640.html

04.05 2015 в 13:44

България трябва да има боеспособна армия, което струва пари.
Ако няма армия, има зилени човечета, рязани освободители и други такива паразити.
На който това му липсва, нека си каже!

Конкретно: Минималната разходи за бойната авиация са около 100 млн лева годишно и те трябва да се осигурят. Тия приказки на т.нар министър, че 80 млн за 4 години били твърде много са абсолютна дивотия, която ше разсипа малкото съхранено.

04.05 2015 в 13:39

Кънчо Путкодеров виждали ли сте го скоро?