Фитнес и кинозала в новия шуменски арест (снимки)

Ивайло Анев 15 април 2015 в 15:20 6043 1

Снимка Министерство на правосъдието

Това е първата подобна сграда в страната, в която на едно място ще се помещават всички структури на една областна служба „Изпълнение на наказанията” - арест, пробация и администрация.

Фитнес и кинозала за прожектиране на филми и участие в групови занятия стават част от живота на арестантите в Шумен от утре, когато ще бъде открит новият модерен арест.

Това съобщиха от Министерството на правосъдието. 

В него освен фитнеса и киното ще има възможност за организиране на библиотека с художествена литература, шах и вестници.

Ремонтът на бившето военно поделение в Шумен е струвало над 2 милиона и 400 хиляди лева европейски средства и е приключил за една година. Това е първата сграда в страната, в която на едно място ще се помещават всички структури на една областна служба „Изпълнение на наказанията” – арест, пробация и администрация.

Всички помещения в новия арест отговарят на европейските стандарти. Килиите са 14 и побират общо 39 задържани. Три от килиите са с по две легла, а 11 с по три.

Всяка стая е съобразена със съвременните изисквания за площ и достъп на пряка слънчева светлина. Оборудвана е с тоалетна и мивка с течаща вода, масичка, табуретки и шкафчета за лични вещи. Има възможност за поставяне на телевизор. За задържаните е обособена баня с душове и съблекалня.

В арестната част е разположено мястото за престой на открито , стаи за свиждане, провеждане на действия по разследването и срещи със защитник, които да бъдат осъществявани насаме. Има модерна система за охрана на задържаните.

"Арестът в Шумен е вторият, който се открива в рамките само на месец. От края на март новият арест в Бургас приема 36 задържани в съответствие с европейските стандарти", допълват от министерството на правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови