Финландия ограничава браковете с чужденци, у нас те процъфтяват

OFFNews 15 февруари 2016 в 09:30 5743 4

Roma
Все повече ромки се омъжват за бежанци срещу заплащане и така ги подпомагат по пътя им към Западна Европа

Правителството на Финландия разработва нов законопроект за контрол на мигрантския поток към страната, предаде агенция "Синхуа". С него се затяга режимът за събиране на разделени семейства и това сериозно тревожи хората със смесени бракове. 

Според законопроекта лице, който иска да доведе съпруг/съпруга от държава извън ЕС във Финландия, трябва да има месечен доход над 1700 евро. За четиричленно семейство минималният доход е от 2 600 евро. Сумата на доходите се определя от заплата, пенсии или обезщетения за безработица. 

На фона на тези ограничения, преди дни "Труд" съобщи, че наши циганки сключват брак с мигранти, за да им осигурят свободен коридор към Западна Европа. Това е най-новата далавера на мургавите ни сънародници в Гърция. След женитбата двойките пътували до Австрия или Германия.

Фиктивната сватба струвала 5000 долара или 5000 евро, като булката получавала само около 3000 лв. Всички останали отивали за разходи - преводи и легализация на документи, адвокатски хонорари и подкупи, разказаха запознати. Според тях брачният бизнес се разраснал от миналата есен заради проблемите на много от мигрантите да излязат от Гърция. Документите за брака подготвяли наши и чужди адвокати, а подкупни гръцки попове и кметове ги подписвали и подпечатвали.

Ролята на циганите била да доставят жени от България. От малки градчета с около 4000 жители като Угърчин и Луковит, където хората се познават, по този начин вече били „омъжени” по 40-50 циганки. Новите им съпрузи били главно сирийци или иракчани. Но все по-често по ромския начин се женели тунизийци, алжирци, пакистанци или иранци, които нямали шансове да получат статут на бежанци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки