Фалшивите протоколи от изборите сред темите на изборна конференция у нас

Николаос Цитиридис 12 декември 2015 в 12:13 3004 2

Сгрешените и фалшивите протоколи от местните избори, които бяха част от поредица разследвания на OFFNews, бяха сред главните теми на конференция за изборните системи, организирана от проф. Михаил Константинов и Българската асоциация за изборни системи (БАИС). 

"Абсурди в протоколите: Еднакви номера, сбъркани резултати, невписани данни. Грешки от неграмотност или нов начин за фалшификация на изборите" беше темата, която журналистът от OFFNews Николаос Цитиридис представи пред участниците на конференцията. На нея гости бяха Мая Манолова, проф. Георги Близнашки, Емилия Друмева, Михаил Константинов и др. 

По време на презентацията бяха показани най-скандалните протоколи, които се появиха след изборите и изпращани от нашите читатели. 

Протоколите с еднакви серийни номера, липсващите преференции бяха само част от абсурдите и манипулациите, които OFFNews представиха пред участниците. 

На конференцията на БАИС се разискваха още електронното гласуване, изборното законодателство и други теми, свързани с изборната система у нас. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови