В най-голямата секция в "Младост" изчезнаха гласовете за РБ

ОFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 19:25 8228 9

Над 100 бюлетини и всички гласове за Реформаторския блок изчезнаха в най-голямата избирателна секция в София - 47-ма секция в район "Младост 2", съобщи журналистът на "Дневник" Юлиана Колева

Тя отворила сайта на ЦИК, за да провери правилно ли са отчетени гласовете на нея и мъжа ѝ, но се оказало, че те изобщо не са отчетени, нещо повече - нито един човек от десетте жилищни блока, включени в секцията, не бил гласувал за РБ.

Реформаторите са втори по популярност в столицата след ГЕРБ по гласове за общински съветници и кмет, но в конкретно тази секция се оказали сред последните.

Журналистката отбелязва, че знае как се гласува, внимавала е да не сгреши нещо и е сигурна, че дори всички останали да са сбъркали, поне един глас от нея (с преференция за общински съветник) трябва да бъде записан. Такъв обаче няма изобщо.

В протокола се посочва, че 38 души са гласували за кандидат-кмета на Блока Вили Лилков, но за общинска листа - нито един. По общи данни в София близо 10% от избирателите за кмет са се доверили на Лилков, докато 18% са харесали листата с общински съветници, което логично води до извода, че съотношението на гласовете в бюлетините в секцията трябва да е подобно.

Тя отбелязва, че и сутринта, и вечерта пред секцията имало опашки от десетки хора, което е нормално, тъй като в нея са записани 1000 гласоподаватели. Според протокола обаче своя вот са дали по-малко от 300 души.

Поправките в протокола са цяла редица - в него първо пише, че гласувалите са 379, после са станали 268. Още от самото начало обаче записаната бройка бюлетини от урните е била 268, от които 26 недействителни, нищо, че описаните избиратели били първоначално преброени като 379. По този начин в небитието отиват близо 100 бюлетини.

Това са бюлетините са общински съветници - 268. В същата секция обаче за кмет са гласували 377 души, а за референдума 379, което поражда допълнителни съмнения и въпроси.

Анкета

резултати
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2015 в 12:45

Здравейте,
аз лично се кандидатирах за кмет на Младост от Реформаторския блок.
МОЛЯ всеки, който има информация за нередности по време на изборите да ми пише на личната поща:
t.k.gueorguiev@gmail.com

28.10 2015 в 23:21

Eй за първи път да кажат директно в ефир - по вечерните новини на бтв - от кандидат за кмет били прехвърлени половината гласували за него в посока кандидат на герб.

Едва ли е единичен случай, а звучи и доста безкомпромисно действие, което покрай беззаконието си е стандарт вече. Подменят и продължават да крадат замазвайки очи с проектчета от европари, които пари реално ЕС не дало още и общо взето обикновено накрая не давало цялата сума. Т.е. ние плащаме надутото, не ЕС, а като свършат сумите за инфраструктура и дойде някой друг на власт глупаците ще си казват - Боко поне строеше пътища .. строеше (с ниско качество,) защото това му се паднало от касичката ама цените двойно надути!

28.10 2015 в 21:11

За какво да им лепнат нещо пък баш на застъпниците?! Те не са длъжностни лица. В тази държава ако се лепваше нещо на някого, Цв. Цв. който направи поредните милиционерски избори, трябваше отдавна да е в панделата по членове от половината НК. А него го оправдаха дори и по-смешното дело. Софиянски втори номер - съдебно удостоверен, че е чист като сълза.

А, бе, странни хора сте. Вие не знаете ли какви са биографиите на Боко, Цецо и цялата останала сган?! На тях целият им съзнателен живот е минал в административни нарушения и откровени криминални престъпления, ама когато става дума за избори, ще изневерят на себе си и ще се въздържат. Особено когато става дума за местни избори преди огромни евросредства, и то при условие, че друго за крадене тук вече не остана.

28.10 2015 в 21:00

Аз, майка ми и още поне двама души гласувахме в същата секция за кандидатите на Реформаторския блок. Нямам думи да опиша как се чувствам! Мизерници!

28.10 2015 в 20:40

#02 много хубаво ама е сега тоя застъник и още 50-100 им лепват 2 годинки и на следващите избори цената ще е малко по-висока

28.10 2015 в 20:14

Герб прави избори. Скоро и по интернет, където такива проверки няма да има.

28.10 2015 в 20:05

Протокол попълни ли се веднъж, повече не трябва да се пипа. Ако се променя това говори за фалшификация. Изборите ни са като Швейцарско сирене с много дупки от където се правят измами. Там където не може да се спечели с купуване на гласове се печели с фалшификация.

28.10 2015 в 20:02

Бе, застъпници... В провинцията член на избирателна комисия вървеше по 1000 кинта. Тук ще да е било повече, където се е налагало да се ползва този вариант. Срещу 200-500 кинта на ръка, т.нар. застъпници отиват до кафе машината и повече не се появяват, докато не ги повикат.

28.10 2015 в 19:41

добре де нали във всяка секция има застъпници на повечето политически сили???

Нали заедно попълват тоя протокол?

Кой е бил застъпника на РБ и защо е спал?

В крайна сметка не се попълват тия неща еднолично......

В България всичко е абсурдно.....

Вижте персонално коио са хората попълнили тоя протоколо и кой е бил застъпник на РБ.....