Екоминистърът: Няма да се спират европроекти

OFFNews 20 ноември 2013 в 08:13 2006 0

Министърът на околната среда Искра Михайлова. Снимка: БГНЕС
Министърът на околната среда Искра Михайлова. Снимка: БГНЕС

 

Няма да се спира изпълнението на проекти, финансирани по оперативна програма "Околна среда" (ОПОС), заради спрените плащания от страна на Европейската комисия към България по програмата.

Това каза в интервю за БТА министърът на околната среда и водите Искра Михайлова по повод обявеното от ЕК прекъсване на плащанията към българската ОПОС, съобщи bTV.

По думите на министърката е възможно само налагането на финансови корекции за някои от проектите. Държавата ще поеме необходимите плащания по проектите, които няма да надхвърлят 250-300 млн. лева, смята Михайлова.

След отстраняване на недостатъците в управлението на програмата, средствата ще ни бъдат верифицирани от ЕК. В момента правителството изпълнява екшън план за отстраняването на нередностите. Според екоминистъра най-краткият срок, за който могат да се справят, след получаване на писменото становището на Съвета на одиторите, е два месеца.

Ако писмото посочи системни нарушения в работата на Управляващия орган на програмата, ще бъдат извършени промени в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови